Θεσσαλονίκη – Τσίπρας σε Μπουτάρη: Να μπει μπροστά ώστε να παραμείνει η πόλη δημοκρατική

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Ο Πρωθυπουργός έφτασε στις 10:30 στο δημαρχείο και στο προαύλιο τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, καθώς και οι δύο φρουροί του δημάρχου που ήταν μαζί του κατά την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στη διάρκεια εκδήλωσης στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Ο κ. Τσίπρας έκανε χειραψία και με τους τέσσερις, συνομίλησε για λίγο μαζί τους και στη συνέχεια ανέβηκαν στο γραφείο του δημάρχου.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να αστειευτεί με το δήμαρχο και δείχνοντας προς το μέρος της συνεργάτιδας του κ. Μπουτάρη, την Καλυψώ Γούλα, του είπε: «Δήμαρχε, νομίζω ότι η Καλυψώ έφαγε τις πιο πολλές».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας ρώτησε το δήμαρχο για την υγεία του και στη συνέχεια και οι δύο εισήλθαν στο δημαρχιακό μέγαρο.

Εν συνεχεία ανέβηκαν στο γραφείο όπου συζήτησαν για αρκετή ώρα. Μπροστά στις κάμερες, ο Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Ο,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό, όπως είχε πει και ο Νίτσε. Συμβολαιοποιείς ένα δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι σε αυτή την μαυρίλα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε την ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος να ελεγχθούν τα μηνύματα στο Διαδίκτυο που υποκινούν τη βία.

Ο Πρωθυπουργός και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκαναν κοινές δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησής τους και απάντησαν σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου. Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του τόνισε ότι ενθάρρυνε τον κ. Μπουτάρη να μπει μπροστά ώστε να παραμείνςι η Θεσσαλονίκη μια δημοκρατική πόλη.
«Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μία σχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είχε προηγούμενα με αυτούς τους ανθρώπους που του επιτέθηκαν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν πήγε για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, τη μέρα μνήμης για την γενοκτονία, πηγαίνει κάθε χρόνο», τόνισε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι επισκέφθηκε τον δήμαρχο για να εκφράσει τη συμπαράστασή του για «τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το προηγούμενο Σάββατο από οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς στην παραλία της Θεσσαλονίκης».

Ο Γιάννης Μπουτάρης, δήλωσε εν συνεχεία: «Ευχαριστούμε για την συμπάρασταση. Η κίνηση ήταν ξεκάθαρα οργανωμένη. Εμείς δε θα το αφήσουμε αυτό. Πρέπει να φτάσουμε στη ρίζα, από πού ξεκίνησε η ιστορία. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στον φασισμό. Δεν θα επιτρέψουμε».

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έχει έναν χρόνο ακόμη θητεία μετά την έξοδο από το μνημόνιο και πως θα ήταν ανόητος, «να μην το ζήσει αυτό». Να είναι δηλαδή, όπως εξήγησε, πρωθυπουργός μιας χώρας που αποφασίζει μόνη της.

«Η θητεία της κυβέρνησής μας ολοκληρώνεται το 2019. Παλεύουμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Εχουμε μπροστά μας άλλο ένα χρόνο για να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας και να μπορούμε να λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις. Θα έπρεπε να ήμουν ανόητος να μην το ζήσω αυτό, να είμαι πρωθυπουργός μέχρι το τέλος. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει σε αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την άποψή του ότι τα Σκόπια «εδώ και 70 χρόνια λέγονται Μακεδονία» εξέφρασε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «είναι μεγάλη νίκη να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από τη λέξη Μακεδονία…».

«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε μια κρίσιμη φάση. Προχωράμε υπερασπιζόμενοι μια εθνική θέση» είπε ο κ. Τσίπρας έχοντας δίπλα του τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και πΓΔΜ.

«Επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι, όχι να παραδώσουμε κάτι που εδώ και 70 χρόνια έχει δοθεί από άλλους» τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε για τους Σκοπιανούς: «Εδώ και 70 χρόνια λέγονται Μακεδονία, είτε στο πλαίσιο της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας είτε σαν ανεξάρτητο κράτος».

«Κάποιοι ανόητοι λένε «πάτε να δώσετε»… Πάμε να πάρουμε, δεν πάμε να δώσουμε» υποστήριξε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε για τουςΣκοπιανούς: «Δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, έχουν ρίζες σλάβικες και αλβανικές».

«Άρα λοιπόν» συμπέρανε ο Αλέξης Τσίπρας «το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από τη λέξη Μακεδονία είναι μια μεγάλη νίκη»!

Ακολούθως ο Πρωθυπουργός παραβρέθηκε στην κηδεία του Χάρυ Κλυνν.

Το μεσημέρι θα έχει συσκέψεις με συνεργάτες του στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη,

Κίνημα Αλλαγής: Προσχηματική η επίσκεψη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

«Προσχηματική» χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής Α’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει τα εξής:
«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης θα ήταν ειλικρινής ΑΝ:
– Είχε καταδικάσει απερίφραστα την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, χωρίς τις υποσημειώσεις περί μη αγανακτισμένων…
– Είχε επισκεφθεί και τον κ. Λουκά Παπαδήμο…
– Είχε επισκεφθεί τους συγγενείς των θυμάτων της MARFIN και είχε καταδικάσει τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία τους…
– Είχε καταδικάσει τον φασισμό ενάντια στους κορυφαίους θεσμούς της Δημοκρατίας, που εκπορεύεται από τους Ρουβίκωνες, τα «παιδιά» του υπουργού κ. Τόσκα, με εισβολή στο Κοινοβούλιο, υπό την ενθαρρυντική ανοχή του κ. Βούτση και στο ΣτΕ…
– Είχε ανησυχήσει για τη θεσμική αδιαφορία του κ. Κοντονή για τις καθυστερήσεις των δικών της Χρυσής Αυγής και την περιπέτεια του κ. Γεωργίου, που εκθέτει και διεθνώς τη χώρα…
– Δεν είχε επιβραβεύσει με υπουργοποίηση όσους ηγήθηκαν της επίθεσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011…
– Δεν είχε καλύψει πολιτικά τις επιθέσεις ενάντια σε αιρετούς εκπροσώπους του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο, στην Αυτοδιοίκηση και στους διάφορους συλλογικούς φορείς, από τους «αγανακτισμένους» κάθε είδους…
– Δεν ήταν ο εμπνευστής του διχασμού με το ή εμείς ή αυτοί και τους «γερμανοτσολιάδες»…
– Δεν ήταν ο πολιτικός εμπνευστής της ενοχοποίησης των πολιτικών του αντιπάλων με τη χρήση αυτού που ξέρει πολύ καλά, του ψεύδους, της συκοφαντίας και της σκευωρίας…
– ΑΝ, τέλος, δεν ήταν πρωθυπουργός ελέω του συντρόφου του κ. Καμένου και των ΑΝΕΛ, διαρκών υβριστών του κ. Γιάννη Μπουτάρη και εκφραστών τού πλέον διχαστικού, ρατσιστικού και μισαλλόδοξου λόγου μαζί με τη Χρυσή Αυγή…
Αυτός ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σήμερα τη Θεσσαλονίκη και τον Γιάννη Μπουτάρη και αυτός ο πρωθυπουργός θα αποπεμφθεί από τον ελληνικό λαό και κυρίως τους Θεσσαλονικείς στις ερχόμενες εκλογές, χωρίς ΑΝ…».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk