• Αναζήτηση
 • Αστυνομικοί δέχτηκαν πυροβολισμούς στα Άνω Λιόσια

  Πυρά από πυροβόλα όπλα δέχθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ στις 3.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

  Πυρά από πυροβόλα όπλα δέχθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ στις 3.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

  Συγκεκριμένα, ομάδα αστυνομικών επιχείρησε να πραγματοποιήσει έλεγχο σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα ηλικίας 37 και 44 ετών, σε καταυλισμό Ρομά στα Άνω Λιόσια, γύρω στις 4 τα ξημερώματα και κρίθηκαν ύποπτοι για ληστεία που είχε γίνει στη περιοχή.

  Όταν οι κάτοικοι του καταυλισμού συνειδητοποίησαν τι συνέβαινε, άρχισαν να πυροβολούν από τα σπίτια τους προς τους αστυνομικούς οι οποίοι «απάντησαν» πυροβολώντας στον αέρα ενώ παράλληλα κάλεσαν ενισχύσεις.

  Στη συνέχεια προχώρησαν σε προσαγωγές των δυο επιβατών του αυτοκινήτου, ενώ δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός ωστόσο προκλήθηκαν ζημιές σε υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

  Από την πλευρά του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών αναφέρει ότι «δυστυχώς, η εθελοτυφλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η παράπλευρη συνακολουθία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, παρά την πρόσφατη κοπή της κορδέλας από τον Πρωθυπουργό της χώρας και τα «αποκαλυπτήρια» της νέας αστυνομικής δράσης από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, ξεσκεπάζει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την ανυπαρξία στρατηγικής πρόθεσης να αστυνομευθεί η περιοχή, η οποία υποκαθίσταται με μιας μορφής επικοινωνιακής και μόνο τακτικής. Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για ακόμη μια φορά καταγγέλλει την σαθρή λειτουργία μιας Αστυνομικής Επιχειρησιακής Ομάδας που αντί να λειτουργεί απρόσκοπτα στα πλαίσια της αποστολής της έχει καταντήσει η «φιλιππινέζα » των γνωστών μέτρων τάξης της Αττικής.»

  Συγκεκριμένα, επισημαίνει:

  – Από 28 ομάδες που προβλέπει η λειτουργία της υπηρεσίας, λειτουργούν 27 επειδή η μία εξ αυτών «έκλεισε» λόγω λειψανδρίας!

  – Οι υπόλοιπες 27 ομάδες λειτουργούν με τουλάχιστον 30 αστυνομικούς λιγότερους, αποψιλωμένες και αυτές λόγω λειψανδρίας!

  Επιπλέον το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών αναφέρει ότι από τους εναπομείναντες διατίθενται καθημερινά :

  – Δύο Ομάδες στη φρούρηση των κεντρικών γραφείων πολιτικών κομμάτων .

  – Σε συμβολαιογραφία ως ενίσχυση των μέτρων για τη διενέργεια πλειστηριασμών.

  – Στη φρούρηση εταιρείας πλειστηριασμών .

  – Στην ενίσχυση των πεζών περιπολιών του κέντρου της Αθήνας.

  – Στην υπηρεσία Μεταγωγών και για μεταγωγές Τμημάτων Ασφαλείας.

  – Στα κρατητήρια της Κρατικής Ασφάλειας.

  – Περίπου 20 αστυνομικοί στην φρούρηση οικείας, υποδίκου σε κατ’ οίκον περιορισμό.

  «Ότι εξ αυτών απομένει διατίθεται στην αστυνόμευση της Δυτικής Αττικής» αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται επιπλέον: «Στο Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με αίσθημα ευθύνης χωρίς να υπολογίζουμε συνέπειες και διώξεις , όπως εκείνες του προσφάτου παρελθόντος , θα επιδιώκουμε τεκμηριωμένα, την βελτίωση της αστυνόμευσης των απλών πολιτών, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας , ιδιαίτερα εκείνων που καθημερινά διακινδυνεύουν την ζωή τους και που χθες από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς ή τραυματίες.»

  Κοινωνία