• Αναζήτηση
 • Παυλόπουλος: Η αλληλεγγύη, συνεκτικός ιστός της ΕΕ

  Σε εξέλιξη βρίσκεται στο δημαρχείο της Φλωρεντίας η όγδοη Σύνοδος για την κατάσταση της Ένωσης, η οποία διοργανώνεται από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της πρωτεύουσας της Αναγέννησης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε εξέλιξη βρίσκεται στο δημαρχείο της Φλωρεντίας η όγδοη Σύνοδος για την κατάσταση της Ένωσης, η οποία διοργανώνεται από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της πρωτεύουσας της Αναγέννησης.

  Στους συμμετέχοντες βρίσκονται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

  Στην Φλωρεντία βρίσκεται και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Κατά την ομιλία του θέλησε να αναφερθεί στην κύρια σημασία της αρχής της αλληλεγγύης στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Τόσο στο πρωτογενές όσο και στο δευτερογενές.

  Έμφαση στην αρχή τηςαλληλεγγύης

  Η αναφορά του ‘Ελληνα προέδρου δεν είναι τυχαία: όπως υπογράμμισε και σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο, η αλληλεγγύη συνδέεται πολύ στενά με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Και όλες οι χώρες πρέπει να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, διαφορετικά είναι αναγκαίο να ενεργοποιούνται -για όλους- οι προβλεπόμενες κυρώσεις διότι η αυστηρότητα δεν μπορεί να επιδεικνύεται μόνον σε οικονομικό επίπεδο.

  Παράλληλα ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε με έμφαση ότι πρέπει να προστατεύεται και η κοινωνική αλληλεγγύη ως κύριος συνεκτικός ιστός της Ένωσης. Από την μεριά του ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στην σημασία όλου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του -χωρίς την Ευρώπη- εμπαίζει τους πολίτες. Διότι η Ευρώπη αποτελεί κύριο κτήμα μας», τόνισε κατά την παρέμβασή του στο Φιέζολε, κοντά στην Φλωρεντία.

  Μια δήλωση που αποτελεί ίσως προειδοποίηση προς την Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια, τις πολιτικές δυνάμεις που ετοιμάζονται, με συνεχείς συναντήσεις και διαπραγματεύσεις να συνθέσουν κυβέρνηση.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk