• Αναζήτηση
 • Κίνημα Αλλαγής: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία

  Με ένα μακροσκελές κείμενο δέκα θέσεων του τομέα Επικοινωνίας το Κίνημα Αλλαγής επιχειρεί να βάλει τέλος στα σενάρια προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδομώντας την επιχειρηματολογία όσων τα υποστηρίζουν.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Με ένα μακροσκελές κείμενο δέκα θέσεων του τομέα Επικοινωνίας το Κίνημα Αλλαγής επιχειρεί να βάλει τέλος στα σενάρια προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδομώντας την επιχειρηματολογία όσων τα υποστηρίζουν.

  Στο non paper, υποστηρίζεται ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στήνουν ένα δικομματικό σκηνικό πόλωσης επιδιώκοντας να συσπειρώσουν δυνάμεις και να αποδυναμώσουν το Κίνημα Αλλαγής» Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρεται «επιχειρείται να εμφανιστεί ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά γίνονται σοσιαλδημοκράτες, ενώ ο Κ.Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν είναι δεξιοί αλλά έχουν μετατραπεί σε φιλελεύθερους που εκφράζουν το χώρο του Κέντρου. Η διμέτωπη αυτή επίθεση από δεξιά και αριστερά έχει ως στόχο τη συνέχιση της λεηλασίας του χώρου ώστε να μην του επιτρέψει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο».

  Ειδικά για τη συζήτηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι «είναι φανερό ότι προωθείται, κατά κύριο λόγο από το Μαξίμου, μέσω των προπαγανδιστικών μηχανισμών του, φιλικών του πολιτικών κύκλων και προσώπων του ευρύτερου χώρου». Όπως αναφέρεται, «τόχος των εμπνευστών αυτής της υποτιθέμενης μετάλλαξης του κ. Τσίπρα, είναι η εμφάνισή του τώρα ως έναν σοβαρό πολιτικό που ξεπέρασε πλέον τις παιδικές πολιτικές αρρώστιες ( που μας στοίχησαν 200δις) και τώρα με την αποδοχή και των ευρωπαίων εταίρων μπορεί να ηγηθεί του συνόλου της Κεντροαριστεράς ώστε να παραμείνει στο πολιτικό παιχνίδι και γιατί όχι στην κυβερνητική εξουσία μετεκλογικά».

  «Προϋπόθεση για την επιτυχία αυτού του σχεδιασμού αποτελεί είτε η δορυφοριοποίηση του Κινήματος Αλλαγής είτε η διάσπαση και διάλυσή του. Γι΄ αυτό έχουμε ανοιχτό μέτωπο απέναντι σε αυτή την εκστρατεία. Ο βασικός στόχος είμαστε εμείς. Από την κατά μέτωπον επίθεση προσπαθεί τώρα να αποτρέψει τις διαρροές λέγοντας ότι “είμαστε συγγενείς και θα συνεργαστούμε”» αναφέρεται στο non paper.

  Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο

  Πολιτική