• Αναζήτηση
 • Οι σπαρταριστοί διάλογοι του Τσίπρα με κατοίκους της Λήμνου

  Μπορεί το κλίμα χθες να ήταν βαρύ για τον πρωθυπουργό, ωστόσο, απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι έχει χιούμορ και επαφή με τον κόσμο.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μπορεί το κλίμα χθες να ήταν βαρύ για τον πρωθυπουργό, ωστόσο, απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι έχει χιούμορ και επαφή με τον κόσμο.

  Οι διάλογοι και οι ατάκες που ειπώθηκαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε πολίτες της Λήμνου στο δρόμο, προκάλεσαν πολύ γέλιο.
  «Μας ταράξατε στη φορολογία» είπε στον Τσίπρα ένας ψαράς ενώ άλλοι συνάδελφοί του τόνιζαν. «Να κοιτάξετε τους παράκτιους ψαράδες με το πετρέλαιο τελειώσαμε». «Θα το δούμε» απάντησε ο κ. Τσίπρας.
  Λίγο πιο κάτω ο πρωθυπουργός βρήκε μια ηλικιωμένη η οποία του είπε όλο παράπονο: «Μου έκοψες τη σύνταξη» – «Τι να σου κάνω μωρέ;», ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού.

  Χαρακτηριστικός ήταν και ο διάλογος με έμπορο του νησιού:
  «Μια παροιμία λέει “δεν κυκλοφορά ούτε αρσενικιά γάτα”» του είπε ο επαγγελματίας παραπονούμενος ότι έχει πτώση του τζίρου του κατά 40%.

  «Δηλαδή, μόνο γυναίκες κυκλοφορούν;» ρώτησε ο πρωθυπουργός χαμογελαστός.
  «Είμαστε ίδια με Σαντορίνη, με Ερμού, με Μύκονο» συνέχισε ο επιχειρηματίας.
  «Αμα κυκλοφοράνε μόνο γυναίκες να έρθω εγώ να κάτσω!» του απάντησε με χιούμορ ο Τσίπρας. «Ελα μην παραπονιέσαι ρε» είπε προς τον έμπορο. Μέσα από το μαγαζί ακούστηκε μια γυναικεία φωνή: «Επαναφορά στο 17% άμεσα, άμεσα!» είπε στον πρωθυπουργό. «Και στο 13% καλά είναι» είπε ο επιχειρηματίας.

  Γκαντέμης

  Ενας 87χρονος παππούς παραπονέθηκε για τα πάντα μέχρι και για το ότι κόπηκε το σήμα του ΤΗΛΕΑΣΤΥ. «Τι, του Καρατζαφέρη;» γέλασε ο κ. Τσίπρας. «Πες τα μου όλα, τώρα που με βρήκες» είπε στον ηλικιωμένο. «Φύγε τώρα, δεν έκανα σεφτέ από το πρωί στο μαγαζί» αποκρίθηκε εκνευρισμένος ο παππούς.

  Ενας πολίτης είπε λόγο αργότερα στον πρωθυπουργό: «Σε αδικεί η τηλεόραση».
  «Γιατί;» ρώτησε ο Αλ. Τσίπρας.
  «Είσαι πιο ωραίος. Και αν βάλεις γραβάτα θα είσαι πολύ πιο ωραίος» συνέχισε ο πολίτης.
  Ενα ζευγάρι του ζήτησε να προσέξει το νησί. «Είμαστε ήρωες εδώ, ακρίτες» του είπε ο άνδρας και πρόσθεσε: «Κάνε και κάτι για το ΦΠΑ».

  «Κάτσε τώρα εδώ να δούμε» απάντησε ο πρωθυπουργός. «Τα παλικάρια να βγουν από τη φυλακή» φώναξε κάποιος εννοώντας τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη.
  Ο πρωθυπουργός συνομίλησε παρακάτω με μια γυναίκα:
  «Θα μας πεις να σφίξουμε το ζωνάρι κι άλλο ε;» είπε στον πρωθυπουργό.
  «Οχι άλλο το ζωνάρι, μόνο τα δόντια τώρα, η ουρά μας έμεινε» απάντησε ο κ. Τσίπρας.
  «Ε, αφού το λες εσύ το πιστεύουμε! Χαχαχα» απάντησε γελώντας η γυναίκα.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk