• Αναζήτηση
 • Γεννηματά: Επανέλαβε το αίτημά της για εκλογές

  Τα «βέλη» της προς τον πρωθυπουργό έστρεψε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας έχει γκρεμίσει τις γέφυρες συνεννόησης και τα κόμματα δεν έχουν καμία ενημέρωση για το σχέδιο της κυβέρνησης για μετά τη λήξη του προγράμματος. Η κ. Γεννηματά επανέλαβε το αίτημά της για άμεση προσφυγή στις κάλπες και ενώ δεν γλίτωσε από την κριτική της και η ΝΔ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τα «βέλη» της προς τον πρωθυπουργό έστρεψε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ότι  ο κ. Τσίπρας  έχει γκρεμίσει τις γέφυρες συνεννόησης και τα κόμματα δεν έχουν καμία ενημέρωση για το σχέδιο της κυβέρνησης για μετά τη λήξη του προγράμματος. Η κ. Γεννηματά επανέλαβε το αίτημά της για άμεση προσφυγή στις κάλπες και ενώ δεν γλίτωσε από την κριτική της και η ΝΔ.

  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες κρίνεται το αν η χώρα πορεύεται σε ασφαλή έξοδο από την κρίση, σημειώνοντας πως πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός και για το πως και για το ποιόν εμπιστεύεται να τον οδηγήσει στην έξοδο.

  Πρόσθεσε ότι χρειάζεται το συντομότερο δυνατόν μια αξιόπιστη κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

  Η κ. Γεννηματά είπε ακόμα πως πρέπει να ανοίξουν όλα τα κόμματα τα χαρτιά τους με τις προτάσεις τους, για να βγει η χώρα από την κρίση. Κατηγόρησε  μάλιστα τη ΝΔ ότι έχει και εκείνη επιλέξει να προχωρήσει σε εκλογές μέσα σε τοξικό κλίμα, στέλνοντας έτσι αρνητικά μηνύματα σε εταίρους, αγορές και επενδυτές.

  Δήλωσε μάλιστα εντυπωσιασμένη, τόσο από τη στάση της κυβέρνησης που – όπως είπε – κάνει τα πάντα να παραμείνει στην εξουσία, όσο και από τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία «τώρα που κρίνεται το μέλλον της χώρας, δεν ζητά άμεσα εκλογές και παραπέμπει στο φθινόπωρο, αφήνοντας τον κ Τσίπρα – εν λευκώ- να καθορίσει τις εξελίξεις».

  Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εγώ δεν μπορώ να κάθομαι να περιμένω τις εξελίξεις, τόνισε η κ. Γεννηματά.

  Δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συζητήσει με όλους και όλοι θα πρέπει να δεσμευθούν πάνω στη βάση μίας προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας.

  Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, το χαρακτήρισε κατ’ επίφαση προοδευτικό καθώς το παιδί μπαίνει σε λογική δημοπρασίας για να ολοκληρωθεί η αναδοχή.Όπως είπε ζήτησαν βελτιώσεις, φαίνεται ότι γίνονται δεκτές και αν γίνουν έτσι τα πράγματα εμείς κατευθυνόμαστε ότι θα το ψηφίσουμε.

  Για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα

  Να περιμένουμε πρώτα τη διερεύνηση του συγκεκριμένου γεγονότος πριν το συνδέσουμε με την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, είπε επίσης η Φώφη Γεννηματά.

  Τόνισε ότι την ανησυχεί η κλιμακούμενη επιθετικότητα από την πλευρά της Τουρκίας και την ανησυχεί και η διγλωσσία και η αμφισημία τς κυβέρνησης ακόμα και στα εθνικά θέματα.

   

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk