• Αναζήτηση
 • Ερογλου: Κίνδυνος για τα τουρκοκυπριοακά συμφέροντα

  Επίθεση στον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί πραγματοποίησε ο Ντερβίς Έρογλου, κατηγορώντας τον ότι με την πρότασή του να αποτελέσει «στρατηγική συμφωνία» το πλαίσιο του γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, «θέτει σε κίνδυνο την ισότητα, την ελευθερία, την κοινωνικοοικονομική δομή και τα εδάφη των Τουρκοκυπρίων

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Επίθεση στον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί πραγματοποίησε ο Ντερβίς Έρογλου, κατηγορώντας τον ότι με την πρότασή του να αποτελέσει «στρατηγική συμφωνία» το πλαίσιο του γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, «θέτει σε κίνδυνο την ισότητα, την ελευθερία, την κοινωνικοοικονομική δομή και τα εδάφη των Τουρκοκυπρίων».

  Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο τέως τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντ. Έρογλου δήλωσε πως εγκατάλειψη των εγγυήσεων από την Τουρκία σημαίνει ότι «τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον και η ασφάλεια της Τουρκίας, της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» και του τουρκικού έθνους».

  Η πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, σε σχέση με το πλαίσιο Γκουτέρες, δεν θα γίνει αποδεκτή από τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία ανέφερε ο κ. Έρογλου, τονίζοντας πως οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία δεν θα δεχθούν ποτέ να εγκαταλείψουν την ασφάλεια και τα δικαιώματά τους.

  Ανάλογη θέση με αυτή του Έρογλου υιοθετούν τουρκοκυπριακά κόμματα του χώρου της δεξιάς, ενώ έχει αποφύγει να τοποθετηθεί το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το οποίο ηγείται του «κυβερνητικού συνασπισμού».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk