Ερωτήματα προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο απηύθυνε η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς που φέρεται να εμπλέκεται κορυφαίος συνεργάτης του υπουργού.

Να υπενθυμίσουμε ότι το όλο ζήτημα προέκυψε με αφορμή το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», «Αρωμα… μίζας στο υπουργείο Οικονομικών;» από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», βασικός σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου φέρεται να εμπλέκεται από κοινού με άλλα δύο άτομα σε υπόθεση εκβιασμού μάρτυρα, ο οποίος αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία φοροδιαφυγής και επιδίωξε τη νόμιμη αμοιβή του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, στην δεύτερη ανακοίνωσή της, σημειώνει πως η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνει ότι η υπόθεση διαφθοράς έχει παραπεμφθεί πλέον στην Δικαιοσύνη, ωστόσο το γεγονός αυτό «δεν απαλλάσσει τον υπουργό Οικονομικών από την αυτονόητη υποχρέωσή του να δώσει άμεσα και δημοσίως απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν για τον στενό του συνεργάτη».

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία διατυπώνει τα εξής ερωτήματα για τα οποία ζητά απαντήσεις από τον κ. Τσακαλώτο:

«1. Ο σύμβουλός του που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση μίζας, παραμένει στη θέση του ή έχει απομακρυνθεί μέχρι να διαλευκανθούν οι κατηγορίες που τον αφορούν;

2. Αληθεύει ότι ο καταγγέλλων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει πλήρη γνώση των αριθμών Πρωτοκόλλου ακόμη και εμπιστευτικών εγγράφων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών;

3. Πότε έλαβε ο κ. Τσακαλώτος γνώση της καταγγελίας για τον σύμβουλο του και πότε την διαβίβασε στην Εισαγγελία;

4. Ισχύει ότι η διαβίβαση της καταγγελίας στον Εισαγγελέα έγινε μετά την αποστολή εξωδίκου από τον καταγγέλλοντα, το οποίο ούτως ή άλλως είχε κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές;

5. Και τέλος ο κ. Τσακαλώτος έχει προχωρήσει στον αυτονόητο πειθαρχικό έλεγχο που προφανώς πρέπει να διεξαχθεί έναντι του στενού του συνεργάτη;».