• Αναζήτηση
 • Ερχονται ή δεν έρχονται οι γαλλικές φρεγάτες στην Ελλάδα;

  Προβληματισμό και ερωτήματα προκαλούν δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο που εμφανίζουν την γαλλίδα υπουργό Άμυνας Φ. Παρλί να διαψεύδει ότι η χώρα μας θα μισθώσει το καλοκαίρι δύο φρεγάτες.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Προβληματισμό και ερωτήματα προκαλούν δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο που εμφανίζουν την γαλλίδα υπουργό Άμυνας Φ. Παρλί να διαψεύδει ότι η χώρα μας θα μισθώσει το καλοκαίρι δύο φρεγάτες.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παραχώρηση των δύο φρεγατών στην Ελλάδα θα μείωνε την επιχειρησιακή επάρκεια του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού. Πάντως από την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση για το θέμα αν και πριν λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM θα πλεύσουν σε ελληνικές θάλασσες το καλοκαίρι.

  Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά η ΝΔ

  Εξηγήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με τη μίσθωση των δύο γαλλικών φρεγατών ζητά η ΝΔ μετά τα γαλλικά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στα οποία αναφέρεται ότι η Γαλλία δεν προτίθεται να νοικιάσει καμία φρεγάτα στη χώρα μας.

  «Μόλις προ τεσσάρων ημερών η Κυβέρνηση, μέσω του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ, όχι μόνον συμφωνήθηκε να αποκτηθούν από την Ελλάδα, αλλά και ότι “θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο”» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

  «Με δήλωσή της η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλοράνς Παρλί έκανε γνωστό ότι η χώρα της δεν προτίθεται να νοικιάσει καμία φρεγάτα στην Ελλάδα. Η Κυβέρνηση που, ως φαίνεται, αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας, μπορεί επιτέλους να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει -αν έχει συμφωνήσει κάτι- με τη Γαλλία;» καταλήγει η ΝΔ.

   

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk