• Αναζήτηση
 • Αρχισε τις βόλτες η Χριστίνα – Η αρκούδα που διασώθηκε τα Χριστούγεννα

  Βόλτες στον ορεινό όγκο του Φαλακρού άρχισε η… Χριστίνα, η αρκούδα στην οποία είχε τοποθετηθεί ραδιοκολλάρο

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Βόλτες στον ορεινό όγκο του Φαλακρού άρχισε η… Χριστίνα, η αρκούδα στην οποία είχε τοποθετηθεί ραδιοκολλάρο μετά τη διάσωσή της ανήμερα των Χριστουγέννων του 2017. Το ζώο είχε εγκλωβιστεί σε μια παγωμένη υδατοδεξαμενή, σε δασική περιοχή κοντά στο Νευροκόπι Δράμας και με επέμβαση ανθρώπων της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», του Δασαρχείου Νευροκοπίου, του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης και της Πυροσβεστικής, απεγκλωβίστηκε αφού πρώτα της τοποθέτησαν ένα ειδικό ραδιοκολλάρο για την παρακολούθηση των κινήσεών της.

  Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Καλλιστώς», το ραδιοκολλάρο που είχε τοποθετηθεί στην Χριστίνα άρχισε να εκπέμπει ξανά από διαφορετικά σημεία, εγκαινιάζοντας τις πρώτες βόλτες της μετά από έναν παρατεταμένο χειμέριο λήθαργο. «Η ενήλικη θηλυκή αρκούδα», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ξύπνησε και άρχισε να κινείται στον ορεινό όγκο του Φαλακρού, στα όρη Βροντού – Λαϊλιά, δείχνοντας τη σημασία αυτού του ορεινού τμήματος ως σημαντικού βιότοπου για την αρκούδα αλλά και ως σημαντικής συνδετικής περιοχής για τους δύο υπο-πληθυσμούς αρκούδας στην Ανατολική Μακεδονία: αυτόν του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης και αυτόν της περιοχής του Όρβηλου».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk