Επιστολή στον έλληνα ομόλογό του έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφεθεί υπό όρους ελεύθερος εις εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα με το περσινό αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Ο Γκιούλ αναφέρει στην επιστολή του προς τον Σταύρο Κοντονή ότι, «η Ελλάδα γίνεται τόπος συγκέντρωσης για εγκληματίες»,σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Χθες, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της γείτονος χώραςΜπιναλί Γιλντιρίμ, είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα«ασφαλές λιμάνι» για τους εχθρούς της Τουρκίας, ενώ το τουρκικό ΥΠΕΞ σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ υποστήριξε ότι «έδειξε ότι δεν λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα αναφορικά με έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και ότι για ακόμα μία φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες».

Υπενθυμίζεται ότι, το ΣτΕ την Πέμπτη αποφάσισε ότι ο στρατιωτικός μπορεί να βρίσκεται εκτόςαστυνομικού τμήματος αλλά φυλασσόμενος σε μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση, κάνονταςεν μέρει δεκτή την αίτηση για αναστολή της απόφασης χορήγησης ασύλου.