Περίπου 60 πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά έχουν κατασκηνώσει από το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία προέρχονται από το Αφρίν της Συρίας και έχουν στην κατοχή τους χαρτιά που τους επιτρέπουν την παραμονή στη χώρα μας.

Οι πρόσφυγες αναγκάστηκαν να κατασκηνώσουν στο γρασίδι κάτω από το άγαλμα του Βενιζέλου στην οδό Αριστοτέλους χρησιμοποιώντας κουβέρτες και σλίπινγκ μπαγκ γιατί δεν έχουν που να μείνουν.

Σύμφωνα με τη voria.gr εντός της ημέρας σχεδιάζεται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με φορείς να προωθηθούν τα άτομα σε camps, πιθανότατα στα Λαγκαδίκια, στα Διαβατά και στην Αλεξάνδρεια.

Για το θέμα αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με όλους τους εμπλεκόμενους, για να εξεταστεί πως θα αντιμετωπιστούν οι ροές προσφύγων από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης είναι συνεχώς σε επαφή με τους φορείς για το ζήτημα.