Για άνανδρη επίθεση σε βάρος αστυνομικών κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.
Όπως αναφέρει: «Θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας για νέο περιστατικό βίας εναντίον συναδέλφων μας. Συγκεκριμένα την Τρίτη 17/4/2018 δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης που κλήθηκαν να ελέγξουν σταθμευμένο δίκυκλο πίσω από την Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (Μαυροματαίων και Χέυδεν) δέχτηκαν άνανδρη επίθεση με πέτρες και αντικείμενα από ομάδα αγνώστων με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στα υπηρεσιακά οχήματα.»
Και επισημαίνει: «Είναι απαράδεκτο σε δημοκρατία η οποία ανήκει στον πολιτισμένο κόσμο και θέλει να λέγεται αστική να συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά, να μένουν αναπάντητα και μάλιστα να υποβαθμίζονται επικοινωνιακά. Ίσως πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που οι συνάδελφοι δεν καταλήξανε με σπασμένα άκρα στο νοσοκομείο.»
Ακόμη: «Έχουμε πάρα πολλές φορές αναφέρει ότι όπου υπάρχει πανεπιστημιακό ίδρυμα ή κατάληψη κτιρίου η διέλευση υπηρεσιακού οχήματος κρίνεται επικίνδυνη για τους συναδέλφους.»
Επιπλέον τονίζει: «Είναι και η οδός Μαυροματαίων στις περιοχές που αποτελούν άβατα; Γιατί μέχρι χτες νομίζαμε ότι ήταν μόνο τα Εξάρχεια, ας μας απαντήσει η Πολιτεία. Πληροφορούμε τους πάντες ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο και μάλλον δεν θα είναι το τελευταίο. Η προσπάθεια ορισμένων μονίμως να υποβαθμίζουν αυτές τις καταστάσεις για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους στρέφεται εναντίον τόσο των αστυνομικών όσο και των φορολογούμενων συμπολιτών μας .Αντιμετωπίστε επιτέλους ως πολιτικό σύστημα την Ελληνική Αστυνομία βάσει της πραγματικότητας και όχι βάσει ιδεολογικής προσέγγισης.»