Το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, με εκπροσώπους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Η Επιτροπή παρέδωσε στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επιστολές της Ιεράς Συνόδου για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η συνάντηση διεξήχθη σε «καλό κλίμα» και έγινε ενημέρωση εκατέρωθεν για τα θέματα που θέτει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας και που είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου, με στόχο «να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων».

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ιεράς Συνόδου, παρευρέθησαν οι μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.

«Επανεβεβαιώθηκε η απόφαση της Πολιτείας και της Εκκλησίας, να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ της επιτροπής του Ι.Ε.Π. και της τριμελούς εξ αρχιερέων επιτροπής, σύμφωνα με όσα ήδη έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών για το αντικείμενο, το εύρος και τη στοχοθεσία του διαλόγου και έχουν τεθεί υπ’ όψιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος» αναφέρει σχετικά το υπουργείο.

Ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε την απόσυρση της αίτησης ακύρωσης του Π.Δ. 18/2018 (που αφορά στον νέο Οργανισμό του ΥΠΠΕΘ) που έχει καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος στο ΣτΕ. Όπως ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο, η επιτροπή εξ αρχιερέων απάντησε ότι θα ενημερώσει την Διαρκή Ιερά Σύνοδο για το αίτημα του υπουργού.