«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να ανοίξει τις πόρτες του, να ακούσει τις φωνές της κοινωνίας, να αναγνωρίσει λάθη. Κάνω πρόταση σε έναν κόσμο προοδευτικό, δημοκρατικό και σοσιαλδημοκρατικό που μας ψηφίζει από το 2012 μέχρι και σήμερα και κάνω και μια πρόταση σε όλους όσους έφυγαν από το κόμμα μας, είτε το 2010, είτε το 2015, είτε με δική μας, ή με δική τους ευθύνη και διαπίστωσαν ότι δεν προδώσαμε αξίες και πολιτικές να έρθουν στις οργανώσεις και να ενταχθούν και να συζητήσουμε», δήλωσε στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. Και πρόσθεσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, το 2019.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρικικές σχέσεις είπε ότι η ένταση είναι υπαρκτή. Εμείς δεν προκαλούμε κανέναν και δεν φοβόμαστε και κανέναν. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, τόνισε. Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες για την ελληνική δημοκρατία, ούτε από τη συνθήκη της Λωζάνης, ούτε από την πλευρά της ΕΕ, συμπλήρωσε.

Η Ελλάδα- σημείωσε- έχει αυστηρή πολιτική αναφορικά με τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αυτά ρυθμίζονται όχι από το που υπάρχει ή δεν υπάρχει σημαία, αλλά από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Είναι ευθύνη όλων των κομμάτων να έχουν μια ψυχραιμία, μια ομοψυχία και να μην γίνονται ιδίως τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής -και πιο συγκεκριμένα τα ελληνοτουρκικά- θέματα μεγάλης πόλωσης πολεμικής και αντιπαράθεσης, τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια υπογράμμισε ότι, το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι να πάρουμε τα μέτρα για το χρέος, αυτός είναι ο μεγάλος εθνικός στόχος. Εμείς κάναμε από την πλευρά μας ό,τι χρειάζεται, πρέπει και οι άλλοι από την πλευρά τους να κάνουν αυτό που πρέπει, κατέληξε ο κ. Ζαχαριάδης.