«Το Ν.Ε.Ο. στοχεύει στο να μπορέσει να παρουσιάσει στην κοινωνία των πολιτών, στους πολίτες, στους ανθρώπους, που άφωνοι μας παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια, μία διαφορετική πολιτική πρόταση και ένα διαφορετικό ύφος της πολιτικής, εστιάζοντας ουσιαστικά στην εφαρμογή του αυτονόητου» δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα , για την απόφασή της να προχωρήσει σε μία νέα πολιτική πρωτοβουλία.

Μιλώντας στο ρ/σ «Πρακτορείο 104,9» σημείωσε πως «το αυτονόητο στις δύσκολες ώρες για μία χώρα, η οποία ανήκει στη Δύση, είναι να μπορεί να συνεννοείται και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, είναι να μπορεί να ομονοεί και έχουμε διχασμό και τοξικό περιβάλλον, είναι να μπορεί να ενώνει. Δεν μπορούμε στα εθνικά θέματα να διαμορφώσουμε επιτέλους μια στέρεη εθνική γραμμή και ένα ενιαίο αρραγές μέτωπο. Όλα αυτά τα ‘δεν’ με οδήγησαν στο να ανακοινώσω αυτή την πολιτική πρωτοβουλία, που αγκαλιάζεται από ανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς, με πολύ γρήγορους ρυθμούς, να μπορούν όλα αυτά να γίνονται πράξη. Είναι η μετριοπαθής κοινωνική Δεξιά σε αρμονία το κοινωνικό Κέντρο» εξήγησε η κ. Παπακώστα, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής πρωτοβουλίας.

Η βουλευτής, η οποία διεγράφη από το κόμμα της ΝΔ τον περασμένο Οκτώβριο έπειτα από τη διαφοροποίησή της και την ανοιχτή διαφωνία της σε σειρά θεμάτων με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «υπάρχει κενό ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ».

Το Κίνημα Αλλαγής, διευκρίνισε «δεν βλέπω να προσφέρει τις δυνατότητες εναλλακτικής πρότασης, οι οποίες θα μπορούσαν να ισορροπήσουν το σύστημα. Η μετριοπαθής κοινωνική Δεξιά ασπάζεται αυτό που λέμε τις συγκλίσεις και το κοινωνικό Κέντρο. Νομίζω ότι μπορούμε να δώσουμε την κάλυψη στο κενό, το οποίο είναι υπαρκτό και βέβαια το πολιτικό κενό το διαπιστώνει η κοινωνία […] οι πολίτες διαπιστώνουν ένα έλλειμμα πολιτικής, το οποίο έχει να κάνει κυρίως με την κοινωνική ατζέντα, κυρίως με την καθημερινότητά του, με ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της ζωής του».

Ερωτηθείσα σχετικά με τα πρόσωπα που στηρίζουν την πρωτοβουλία απάντησε: «Ασφαλώς και υπάρχουν, κάθε τι θα πάει στον χρόνο του. Πρώτα από όλα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τη δημιουργία αυτής της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας. Απηχούμε την ανάγκη της κοινωνίας, αυτό ζυγίζουμε αυτήν την ώρα. Τα πρόσωπα, τα οποία πλαισιώνουν αυτή την προσπάθεια και έρχονται συνεχώς να την υποστηρίξουν και να πυκνώσουν τις τάξεις μας, είναι πρόσωπα τα οποία προέρχονται από τη μετριοπαθή κοινωνική Δεξιά, τα οποία προέρχονται από το Κέντρο, από ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν την πατρίδα τους και δεν είναι ακραίοι. Οι ακραίοι σε εμάς δεν χωρούν σε καμία περίπτωση».