Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από τη ΔΗΣΥ, όταν ο δεύτερος υποστήριξε ότι οι πρώτοι διδάξαντες του συνθήματος «να καεί, να καεί το μπ…. η Βουλή» είναι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, που το φώναζαν στην πλατεία Συντάγματος επί εποχής «αγανακτισμένων».

Οργισμένος ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για «συκοφαντία» και «εντελώς ψέμα» υπενθυμίζοντας ότι έγινε ακριβώς το αντίθετο: ήταν δηλαδή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αντέδρασαν σε τέτοια συνθήματα πηγαίνοντας με σημαίες ευρωπαϊκές στην πάνω πλατεία στην οποία βρίσκονταν φασιστικά στοιχεία, που φώναζαν τέτοιου είδους συνθήματα.

Με το σύνθημα να βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα λόγω του βουλευτήτης Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά, ο οποίος παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας γιατί συμμετείχε σε συγκέντρωση του ΠΑΟΚ φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος έσπευσε να θυμίσει, όπως έγραψε ο ίδιος στο twitter, στον κ. Τσακαλώτο ότι οι πρώτοι διδάξαντες του συνθήματος ήταν Συριζαίοι.

Οργισμένη απάντηση Τσακαλώτου

«Ποτέ μα ποτέ, δικά μας παιδιά δεν φώναζαν αυτό το σύνθημα», αντέδρασε ο κ. Τσακαλώτος απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ότι η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ σιγοτραγουδούσε στο Σύνταγμα το σύνθημα «να καεί, να καεί το… η Βουλή».

«Είμαι περήφανος που οι δικοί μας, ιδιαίτερα η Νεολαία μας όταν υπήρξαν στην πάνω πλατεία φασιστικά στοιχεία με το σύνθημα αυτό, πήγανε με σημαίες ευρωπαϊκές και προσπάθησαν να το αλλάξουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

«Άκουσα πολλές φορές τη συκοφαντία αυτή για το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εντελώς ψέμα και το ξέρουν αυτοί που το λένε. Οι πλατείες δεν ήταν μόνο στην Αθήνα. Ήταν και στη Βαρκελώνη και στην Πορτογαλία και στις Αραβικές χώρες και αλλού. Ήταν ένα κίνημα εναντίον των περιφερειακών και κοινωνικών ανισοτήτων. Στην πλατεία ποτέ, μα ποτέ δικά μας παιδιά δεν φώναζαν αυτό το σύνθημα».

Τέλος, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Κωσταντινόπουλου σχετικά με τις εξελίξεις στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι όλες οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ σημείωσε ότι δεν είναι θέμα του υπουργείου, το ότι η Εθνική πουλά μια θυγατρική της εταιρεία.