Για διπλωματική διγλωσσία στο θέμα της Συρίας κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, λέγοντας πως μολονότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας δεν βοήθησαν στην επίλυση της κρίσης, το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη του NATO, αποδεικνύει πως όλα τα μέλη της Συμμαχίας εξέφρασαν στήριξη για τις επιδρομές.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επανέλαβε τη θέση της ΝΔ πως τα συμμαχικά πλήγματα εναντίον του χημικού οπλοστασίου του καθεστώτος Άσαντ ήταν αναπόφευκτα μετά τις άκαρπες προσπάθειες που υπήρξαν στο μέτωπο της διπλωματίας, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για συσσωρευμένη ένταση στην περιοχή.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει να είναι σε εγρήγορση με ενισχυμένα μέτρα στη Μεσόγειο και να ενισχύσει όλες τις δομές στα νησιά προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αύξηση των προσφυγικών ροών.

Τέλος, εκτίμησε ότι η Άγκυρα θέλει να δοκιμάσει τις αντοχές της Ελλάδας