«Η Ελλάδα συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις μόνον εφόσον αυτές πηγάζουν από αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», διευκρίνισε οαναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος με αφορμή την επίθεση στην Συρία.

Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον Σκάι για την επίθεση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλιάς κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, είπε ότιπάγια θέση της Ελλάδας είναι η συμμετοχή της σε στρατιωτικές επιχειρήσεις μόνοεφόσον αυτές πηγάζουν από αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και πως ακόμα και στο Αφγανιστάν η Αθήνα έστειλε δυνάμεις που δεν έλαβαν μέρος σε συγκρούσεις αλλά στην ανοικοδόμηση της χώρας.

«Είμαστε μία ειρηνική χώρα», επισήμανε.

Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε τις συμμαχικές επιδρομές επανάληψη των περσινών αμερικανικών πληγμάτων, απλά με συμμετοχή της Βρετανίας και τις Γαλλίας.

Ερωτηθείς για τη στάσηπου θα τηρήσει η Τουρκία, η οποία έχει επέμβει στρατιωτικά στη βόρεια Συρία ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως αυτό θα πρέπει να περιμένουμε για να το δούμε, επισημαίνοντας πάντως πως κύριος στόχος της Άγκυρας είναι να αποτρέψει τη δημιουργία κουρδικής πολιτικής οντότητας στα σύνορά της.