«Είναι επείγουσα ανάγκη να μπει ένα φρένο στην κλιμάκωση των θερμοκέφαλων, που απειλούν με ευρύτερη ανάφλεξη τον πλανήτη με αφορμή τη συνεχιζόμενη συριακή κρίση» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία από ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία, ο κ. Παπαδημούλης, με δήλωσή του στην εφημερίδα «Αυγή»επεσήμανε ότι «τα θέματα αυτά δεν λύνονται με επιθετικά tweets, ούτε με παλικαρισμούς νταήδων, που παίζουν με τα σπίρτα σε μια αποθήκη καυσίμων, σε βάρος της παγκόσμιας ειρήνης και εκατομμυρίων πολιτών».

«Η έκκληση του γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για ένα αποφασιστικό «στοπ» στην επικίνδυνη κλιμάκωση και στις απειλές βίας αλλά και για την αναθέρμανση των πολιτικών και διπλωματικών πρωτοβουλιών είναι απολύτως αναγκαίο να βρει ανταπόκριση από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» σημείωσε και υπογράμμισε:

«Η ΕΕ οφείλει να στηρίξει τις πρωτοβουλίες του γγ του ΟΗΕ, γιατί δεν της ταιριάζουν ούτε η αφωνία, ούτε ο ρόλος του κομπάρσου. Η δραματική εμπειρία από τις προηγούμενες επεμβάσεις στο Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία και τα καταστροφικά τους αποτελέσματα ελπίζω να βάλουν φρένο στους εμπρηστές».