Σε εκλογική προετοιμασία έχει μπει η Νέα Δημοκρατία, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης.

«H ΝΔ προετοιμάζεται για εκλογές ανά πάσα στιγμή. Οι πολιτικές εξελίξεις είναι τέτοιες που όσες διαβεβαιώσεις και όρκους να κάνει ο κ. Τσίπρας πως οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019, όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Συμπληρώνοντας, σε συνάντηση που είχε με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Λάρισα, υποστήριξε πως ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να προκαλέσει «πολύ μεγάλες και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα» είναι οι συνομιλίες με την ΠΓΔΜ για την ονομασία.

«Όσο το γρηγορότερο, τόσο το καλύτερο»

«Όσο το γρηγορότερο γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο», τονίζοντας ότι «δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση να χειρίζεται την χώρα λόγω των κρίσιμων στιγμών που διανύουμε» πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας για τα εθνικά θέματα είπε ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να εμπιστευτεί μια κυβέρνηση που ο πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Άμυνας διαφωνούν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής». Υποστήριξε δε ότι παράδειγμα για το γεγονός αυτό είναι ότι «48 ώρες μετά το επεισόδιο στη Ρω δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε μια επίσημη θέση στην οποία να συμφωνεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο πρωθυπουργός».

Σχετικά με το υπόθεση της ΠΓΔΜ ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «η ΝΔ θα υποστηρίξει μια λύση που θα επιθυμεί ο ελληνικός λαός και δεν θα διχάζει τους Έλληνες». Τόνισε όμως πως πριν τοποθετηθεί η ΝΔ για το αν μια λύση είναι καλή η όχι, θα πρέπει προηγουμένως η οποιαδήποτε συμφωνία να έχει την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Όλα πηγαίνουν με την σειρά. Πρώτα θα πρέπει να τα βρούνε οι δύο κυβερνητικοί εταίροι μεταξύ τους, μετά αν μπορέσουν να τα βρούνε με τα Σκόπια και μετά η κυβέρνηση αν έχει να προτείνει μια λύση, ας την φέρει στο κοινοβούλιο για να την εξετάσουμε» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.