Δριμεία κριτική στο νόμο Κατρούγκαλου άσκησε για μια ακόμα φορά ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η Νέα Δημοκρατία είχε εξ’ αρχής αναδείξει τον παραλογισμό του νόμου Κατρούγκαλου», τονίζοντας πως «δεν είναι τυχαίο που «οι εξωπραγματικές κρατήσεις απασχολούν πλέον και το Συμβούλιο της Επικρατείας».

Μάλιστα, ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε δύο παραδείγματα, θέλοντας να δείξει τις αδικίες του συστήματος υπολογισμού των εισφορών. «Δικηγόρος που έχει καθαρές αποδοχές 10.000 ευρώ, μετά τις εισφορές Κατρούγκαλου και τους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ, θα του μείνουν 4.836 ευρώ» και μηχανικός με καθαρό εισόδημα 20.000 ευρώ θα έχει συνολικές κρατήσεις 73% και θα του μείνουν 5.292 ευρώ» ανέφερε.

Ο κ. Βρούτσης επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευθεί να μειώσει δραστικά τις παράλογες αυτές εισφορές. «Πρωτίστως θα καταστήσει το ασφαλιστικό σύστημα δίκαιο, ανταποδοτικό και βιώσιμο» υπογράμμισε.