• Αναζήτηση
 • Καμμένος: Δεν μας γονατίζουν οι προκλήσεις και οι απειλές

  Νέο μήνυμα προς την Τουρκία, έστειλε από την Ικαρία ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Νέο μήνυμα προς την Τουρκία, έστειλε από την Ικαρία, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

  Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε. Δεν θα μπορέσουν να φέρουν τη διχόνοια στον ελληνικό λαό και αυτό το αποδεικνύετε πρώτα από όλα εσείς που είστε σήμερα εδώ μαζί με το μόνιμο προσωπικό, οι Εθνοφύλακες. Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την επίσκεψή του στην Ικαρία όπου παρακολούθησε κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

  Ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε πως το υπουργείο Άμυνας μεταφέρει συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και τον Έβρο. Ήδη, εντός των επομένων ημερών, «3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο» σημείωσε.

  Στην ομιλία του προς τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και εθνοφύλακες που συμμετείχαν στην άσκηση ο Πάνος Καμμένος είπε ακόμη πως δεν μας φοβίζουν και δεν μας γονατίζουν οι προκλήσεις του, οι απειλές του και οι ύβρεις του. Ίσα – ίσα, μας δυναμώνουν ακόμη περισσότερο. Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk