Την αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής κράτησης για το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens Μ. Κουτσενρόιτερ, με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης των 30.000 ευρώ αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από αίτηση που υπέβαλε ο κατηγορούμενος , προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του εφέτη –ειδικού ανακριτή Δ. Ορφανίδη , ο οποίος διενεργεί κύρια ανάκριση για την υπόθεση της ανάθεσης της σύμβασης για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων , το γνωστόC4i, . Η προσωρινή κράτηση είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο για συναφή υπόθεση και δη για την παραλαβή του ίδιου συστήματος ασφαλείας, η ανάκριση επί της οποίας περατώθηκε πρόσφατα.

Οι δικαστές σύμφωνα με πληροφορίες μέτρησαν το γεγονός ότι το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκκρεμούσε σε βάρος του κατηγορουμένου, ο οποίος είναι υπήκοος Γερμανίας και διαμένει στη Γερμανία ,δεν μπορούσε να εκτελεστεί με βάση τις αποφάσεις της Γερμανικής δικαιοσύνης και ως εκ τούτου είχε καταστεί κενό περιεχομένου. Επιπλέον, συνυπολόγισαν το γεγονός ότι σε άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens , ο εν λόγω κατηγορούμενος συμμετέχει μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου του, όπως προβλέπει η δικονομία.

Με βάση αυτά τα δεδομένα το δικαστικό συμβούλιο δέχθηκε την αίτηση του κατηγορουμένου και αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 30.000 ευρώ που ορίστηκε να γίνει με καταβολή σε μετρητά ή με εγγυητική επιστολή εντός δέκα ημερών από την επίδοση του βουλεύματος.