• Αναζήτηση
 • Βρετανία: «Έκπληκτοι που ο Ζάκεμπεργκ είναι ανέτοιμος να αντιμετωπίσει τις ερωτήσεις μας»

  Η απόφαση του γενικού διευθυντή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεγκ να μην

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η απόφαση του γενικού διευθυντή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεγκ να μην απαντήσει στις ερωτήσεις των Βρετανών βουλευτών για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του ιστοτόπου «προκαλεί κατάπληξη», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο οποίος τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις.

  «Δεδομένων των αποδείξεων που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα (…) προκαλεί έκπληξη το ότι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεν είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει τις ερωτήσεις» είπε ο Ντέμιαν Κόλινς.

  Η δήλωση αυτή του επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφιακών Μέσων, Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού έγινε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ενός καταμηνυτή ατασθαλιών που αποκάλυψε τη δράση της εταιρείας Cambridge Analytica.

  «Υπάρχουν ερωτήματα θελεμιώδους σημασίας και ανησυχίας για τους χρήστες του Facebook, καθώς και για τη δική μας έρευνα. Ασφαλώς θα τον προτρέψουμε να το ξανασκεφθεί, αν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της εταιρείες του», πρόσθεσε ο Κόλινς.

  Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Ζάκερμπεργκ δεν σκοπεύει να καταθέσει ενώπιον της βρετανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, αλλά θα στείλει στη θέση του τον επικεφαλής τεχνολογιών Μάικ Σρέπφερ ή τον επικεφαλής παραγωγής Κρις Κοξ.

  Media
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk