Ισχυροποίηση στις διεθνείς αγορές για την «Συστήματα SUNLIGHT»

Σε ισχυρό «παίκτη» όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και για τη διεθνή αγορά, αναδείχθηκε το 2017 η Συστήματα SUNLIGHT, μέλος του ομίλου Olympia.

Σε ισχυρό «παίκτη» όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και για τη διεθνή αγορά, αναδείχθηκε το 2017 η Συστήματα SUNLIGHT, μέλος του ομίλου Olympia.

Το γεγονός και μόνο ότι αναδείχθηκε σε πρώτο εργοστάσιο στην Ευρώπη σε παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών, με σημαντική αύξηση της παραγωγής στα 1,9 εκατομμύρια στοιχεία, δείχνει την ισχυροποίησή της με σειρά κινήσεων που συνεχίζονται και τη νέα χρονιά.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η εταιρεία, παρουσιάστηκαν και τα οικονομικά αποτελέσματα τα οποία εμφανίζουν μεγάλη βελτίωση λόγω ακριβώς των επενδύσεων και της στρατηγικής προσήλωσης στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια.

Ο Ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών του Ομίλου SUNLIGHT ανήλθε στα 194,5 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 26% σε σχέση με το 2016.

Τα Ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €22,0 εκ, ενισχυμένα κατά 28% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, ενώ τα κέρδη προ φόρων €8,4 εκ. , έναντι €2,3 εκ. πέρυσι.

Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε εκτενώς στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της με καινοτόμα προϊόντα, στην περαιτέρω διείσδυση στις αγορές της Αφρικής και της Αμερικής, στον διπλασιασμό του προσωπικού, σε 820 εργαζόμενους, μέσα σε 4 χρόνια, καθώς και στην αύξηση παραγωγής ανακυκλωμένου μολύβδου (SUNLIGHT Recycling) σε 19,5κ τόνους.

Αύξηση παραγωγής

Όπως τονίστηκε, με βάση την Υπερσύγχρονη Μονάδα Παραγωγής στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT προχώρησε στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου της, μέσα από επενδύσεις σε νέο, αποδοτικότερο εξοπλισμό, συνολικής αξίας €4,3 εκ. Οι επενδύσεις αυτές οδήγησαν σε αύξηση της παραγωγής κατά 24%, με την ετήσια παραγωγή να σημειώνει ιστορικό υψηλό 1,9εκ στοιχείων, καθιστώντας το εργοστάσιο της SUNLIGHT, το πρώτο εργοστάσιο στην Ευρώπη σε παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών.
Επιπροσθέτως, ενίσχυσαν την ανταγωνιστικότητα της εταιρίας στη διεθνή αγορά, επιτρέποντας τη διάθεση του προσφερόμενου προϊόντος σε χαμηλότερο κόστος.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SUNLIGHT κ. Β. Μπίλλης δήλωσε σχετικά: «Το 2017 ήταν μία χρονιά νέων υψηλών επιδόσεων οι οποίες αποτυπώθηκαν στα οικονομικά μας στοιχεία.
Ακολουθώντας τη στρατηγική εξωστρέφειας που εφαρμόζουμε από την ίδρυση της εταιρείας μέχρι και σήμερα, αυξήσαμε το ποσοστό των εξαγωγών μας από 84% σε 92%. Αναμφισβήτητα, η αγορά αποθήκευσης ενέργειας βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ανοδική τροχιά παγκοσμίως, γεγονός που δημιουργεί ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεών μας. Στόχος μας για το 2018, είναι η ενδυνάμωση της θέσης μας στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής, δίνοντας έμφαση στο σχεδιασμό νέων, καινοτόμων προϊόντων από την ομάδα R&D μας στην Ξάνθη».

Επέκταση σε νέες αγορές

Η εταιρεία συνέχισε την έντονα εξαγωγική της πορεία πραγματοποιώντας την είσοδό της σε νέες προϊοντικές και γεωγραφικές αγορές όπως αυτές της Αμερικής, καθώς και την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Αφρική, Ασία και Ωκεανία. Για να ισχυροποιήσει τη θέση της στις δυναμικές αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής, το 2017 η εταιρεία εστίασε στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και λύσεων, τόσο στην κατηγορία των Μπαταριών Έλξης, όσο και στην κατηγορία των Μπαταριών Εφεδρικής χρήσης. Ειδικά στην αγορά των μπαταριών έλξης, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ενίσχυσε την συνεργασία της με τον Όμιλο Hyster-Yale, τον 6ο μεγαλύτερο κατασκευαστή περονοφόρων παγκοσμίως καθώς και συνέχισε επιτυχημένα τις προσπάθειες διείσδυσης στην αγορά της Αμερικής αυξάνοντας το δίκτυο διανομής της και τις πωλήσεις της.
Ο κλάδος των Μπαταριών Εφεδρικής Χρήσης (Reserve Power) αποτέλεσε επίσης ισχυρό πυλώνα στην επιτυχημένη πορεία της Εταιρείας. Τη χρονιά που πέρασε, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT τόνωσε το παγκόσμιο δίκτυο των πωλητών της πετυχαίνοντας μεγέθυνση των μεριδίων της. Παράλληλα, διατήρησε την ηγετική της θέση στον κλάδο των Μπαταριών Προηγμένης Τεχνολογίας συνάπτοντας νέες συμφωνίες με τα Ναυτικά της Ιταλίας και της Νορβηγίας, κατόπιν συμμετοχής σε σχετικούς διεθνείς διαγωνισμούς. Τέλος, σε ο, τι αφορά τον κλάδο των Καταναλωτικών Μπαταριών, αύξησε περαιτέρω της πωλήσεις της, εντείνοντας την παρουσία της στις αγορές της Αφρικής.
Το σύνολο της στρατηγικής ανάπτυξης της Εταιρίας υποστηρίζεται από τους 820 εργαζόμενους της. Σημειώνεται ότι αριθμός του προσωπικού αυξήθηκε κατά 74 άτομα το 2017 σε σχέση με το 2016 και σχεδόν διπλασιάστηκε την τελευταία 4ετία.
Καθώς η λειτουργία του Ομίλου SUNLIGHT βασίζεται στην κυκλική οικονομία, η συνεισφορά της υπερσύγχρονης μονάδας Ανακύκλωσης Μπαταριών Μολύβδου στην Κομοτηνή, SUNLIGHT RECYCLING, υπήρξε εξαιρετικά σημαντική. Συγκεκριμένα, το 2017 αύξησε παραγωγική της δυναμικότητα και εξορθολόγησε το μείγμα των πρώτων υλών της, βελτιώνοντας τους παραγωγικούς της δείκτες και κατ’ επέκταση τη λειτουργική της κερδοφορία. Έχοντας διασφαλίσει άριστες περιβαλλοντικές επιδόσεις, στο 2ο χρόνο πλήρους λειτουργίας της, η μονάδα της SUNLIGHT RECYCLING ανακύκλωσε 19.542 τόνους μολύβδου, καλύπτοντας άνω του 50% των αναγκών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk