Παρέμβαση ευρωπαίων δικηγόρων για τους έλληνες στρατιωτικούς

Ομόφωνη απόφαση, ώστε να παρέμβουν οι Ευρωπαίοι Δικηγόροι στο θέμα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ελήφθη κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης (CCBE) στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ομόφωνη απόφαση, ώστε να παρέμβουν οι Ευρωπαίοι Δικηγόροι στο θέμα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ελήφθη κατα τη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης (CCBE) στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα απο παρέμβαση της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Τα δύο βασικά σημεία, στα οποία επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του CCBE, είναι η συνεχιζόμενη κράτηση, και μάλιστα χωρίς απαγγελία κατηγοριών στους δυο στρατιωτικούς, αλλά και η ανησυχία για το σεβασμό του κράτους Δικαίου στην Τουρκία, θέμα το οποίο το CCBE έχει ήδη δημοσίως στηλιτεύσει στο παρελθόν.

Οι αντιπροσωπείες όλων των χωρών συμφώνησαν με την πρωτοβουλία αυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των αντιπροσωπειών συμπεριλαμβάνεται και η τουρκική, η οποία προσφέρθηκε μάλιστα να ευαισθητοποιήσει την Ολομέλεια των Τουρκικών Δικηγορικών Συλλόγων για την εποπτεία της τήρησης της νομιμότητος στην υπόθεση, συμμεριζόμενη την ανησυχία που εξέφρασε η ελληνική πλευρά.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να αποσταλεί σχετική επιστολή από τον πρόεδρο του CCBE, κ. Antonin Mokry.

Την ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούν από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών τα μέλη του Δ.Σ., Παναγιώτης Περάκης και Νίκος Κουτκιάς, καθώς και ο Πάνος Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Σταματογιάννης και ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,Γιώργος Κουτσός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk