Χατζηδάκης: O Σπίρτζης έδωσε «πανωπροίκι» 500 εκ. σε εργολάβους

Φραστική επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, αναφορικά με την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της ΕΕ για τα δημόσια έργα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η ΝΔ στις περιόδους 2000-2004 και 2009-2011 ήταν στην αντιπολίτευση και είχε κατ’ επανάληψη ασκήσει σκληρή κριτική σε σχέση με την πολιτική στα δημόσια έργα. «Ας μην καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματα, τα οποία είχαμε πρώτοι καταγγείλει εμείς. Όσον αφορά δε τον κ. Σπίρτζη, του υπενθυμίζουμε απλώς ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου 2000-2014 ήταν προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Επομένως, τι παριστάνει σήμερα με τις καταγγελίες;» διερωτάται ο κ. Χατζηδάκης.

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, το 2007 υπογράφηκαν από την κυβέρνηση Καραμανλή και με υπουργό τον κ. Σουφλιά οι συμβάσεις παραχώρησης των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, οι οποίες ψηφίστηκαν από τη Βουλή με ευρύτατη πλειοψηφία.

«Είναι έργα πνοής, ορισμένα εκ των οποίων εγκαινιάστηκαν διθυραμβικά από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Ας επιλέξουν, λοιπόν, αν τα εκθειάζουν ή τα καταγγέλλουν» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το 2012-2013, η κυβέρνηση Σαμαρά κατόρθωσε, σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να πετύχει την επανεκκίνηση των έργων αυτών, που -λόγω της μεγάλης κρίσης- είχαν ουσιαστικά σταματήσει. «Εάν η επανεκκίνηση δεν επιτυγχανόταν, τα έργα δεν θα είχαν ολοκληρωθεί και θα είχαν καταβληθεί ποινικές ρήτρες αρκετών δισ. Άρα τα χιλιόμετρα που θα είχαν κατασκευαστεί, θα ήταν τελικά πολύ λιγότερα και το κόστος τους θα ήταν αναλογικά πολύ μεγαλύτερο» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης και κατέληξε:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που σήμερα παριστάνει τον τιμητή για τα δημόσια έργα, ευθύνεται -λόγω της περιβόητης διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη του σκουπίσματος των ταμειακών διαθεσίμων του Δημοσίου και των capital controls- για τη διακοπή των εργασιών στους αυτοκινητόδρομους το 2015. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιλογών, ο κ. Σπίρτζης έδωσε «πανωπροίκι» 500 εκατ. ευρώ στους εργολάβους για να επανεκκινήσουν. Κρείττον το σιγάν, λοιπόν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk