Γερμανία: Ο εκδοτικός όμιλος Springer αποχωρεί από την Dogan TV

Ο όμιλος Springer (BILD, WELT κ.λπ.) σκοπεύει να αποχωρήσει πλήρως από τον τουρκικό όμιλο μέσων μαζικής ενημέρωσης Dogan TV, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο όμιλος Dogan, ο μεγαλύτερος όμιλος ΜΜΕ της Τουρκίας, πρόκειται να εκποιηθεί έναντι περίπου 1,1 δισεκ. δολαρίων (890 εκατ. ευρώ) σε οικογενειακή επιχείρηση, θετικά διακείμενη προς την τουρκική κυβέρνηση.

Ο όμιλος Springer (BILD, WELT κ.λπ.) σκοπεύει να αποχωρήσει πλήρως από τον τουρκικό όμιλο μέσων μαζικής ενημέρωσης Dogan TV, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), τονίζοντας ότι αυτό ανακοίνωσε ο όμιλος κατόπιν σχετικού ερωτήματος.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο όμιλος Dogan, ο μεγαλύτερος όμιλος ΜΜΕ της Τουρκίας, πρόκειται να εκποιηθεί έναντι περίπου 1,1 δισεκ. δολαρίων (890 εκατ. ευρώ) σε οικογενειακή επιχείρηση, θετικά διακείμενη προς την τουρκική κυβέρνηση.

Ο όμιλος Springer συμμετέχει από τον Ιανουάριο του 2007 ως επενδυτής στην Dogan TV Holding A.S. κι έχει μειώσει διαδοχικά τη συμμετοχή του τα τελευταία χρόνια. «Ο όμιλος διατηρεί στην παρούσα φάση ακόμη ποσοστό 7% της Dogan TV Holding, υπάρχει όμως η ξεκάθαρη πρόθεση και επίσης σχετικές συμφωνίες για πλήρη αποχώρηση», όπως ελέχθη.

Ο όμιλος επέλεξε να μην δώσει σχετικά περισσότερες πληροφορίες.

Ο όμιλος Dogan είχε ανακοινώσει νωρίτερα, σήμερα Πέμπτη, ότι διεξάγονται συνομιλίες για την εξαγορά του ομίλου του, που ασχολείται με τα ΜΜΕ και στον οποίο ανήκουν ο τηλεοπτικός σταθμός CNN Turk, η εφημερίδα «Hurriyet» και το πρακτορείο ειδήσεων DHA, από την Demiroren-Holding.

Η οικογένεια Demiroren θεωρείται ότι πρόσκειται στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην κυβέρνηση του AKP.

Με μια τέτοια συμφωνία το μιντιακό τοπίο της χώρας θα ελέγχεται σχεδόν πλήρως από ομίλους που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.

Ο όμιλος Springer είχε ήδη σε πρότερο στάδιο ανακοινώσει ότι έχει την πρόθεση να αποχωρήσει σταδιακά από τον όμιλο Dogan, αναφέρει το dpa.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk