Δ. Τζανακόπουλος: Σκληρή επίθεση στον Κυρ. Μητσοτάκη για Novartis

Σημεία από την τοποθέτηση του Δ. Τζανακόπουλου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Σημεία από την τοποθέτηση του Δ. Τζανακόπουλου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Για την κατάθεση παραίτησης του Αδ. Γεωργιάδη στον Κυρ. Μητσοτάκη

Αν και ομολογείται καθυστερημένα, είναι καλοδεχούμενη.
Tαυτόχρονα όμως κατεδαφίζει και το αφήγημα της ΝΔ αλλά και των κκ. Σαμαρά-Βενιζέλου-Λοβέρδου περί σκευωρίας.

Το γεγονός ότι ο κος Μητσοτάκης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του κου. Γεωργιάδη δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για όσα έχουν ήδη αποκαλυφθεί αλλά και για όσα πιθανόν θα αποκαλυφθούν στο μέλλον.

Η μη αποδοχή της παραίτησης του κ. Γεωργιάδη από τον κ. Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι ο τελευταίος βρίσκεται προσωπικά στον πυρήνα του σκανδάλου και την προσπάθεια συγκάλυψης του.

Είναι πάρα πολύ πιθανό ότι η υπόθεση Νοβάρτις θα αποδειχθεί θρυαλλίδα τόσο για τον κ. Μητσοτάκη όσο και για την ακροδεξιά ηγετική ομάδα που έχει συγκροτήσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Για την ελληνική οικονομία

Είναι πλέον δεδομένο και καθημερινά επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που ανακοινώνονται ότι η οικονομία έχει περάσει σε μια φάση δυναμικής ανάπτυξης και επομένως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018.

Η ελληνική οικονομία το 2017 κατέγραψε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της τελευταίας 10ετίας.
Σειρά από μεγέθη επιβεβαιώνουν ότι η ανάκαμψη αυτή στηρίζεται σε ισχυρά θεμέλια και αναμένεται να οδηγήσει σε ισχυρότερη μεγέθυνση το 2018.

– Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία σημειώνει για το φεβρουάριο την υψηλότερη επίδοση από το 2007
Ο δείκτης υπέυθυνων προμηθειών για την μεταποίηση (PMI) υπέδειξε την υψηλότερη επίδοση από το 2000

– Στην απασχόληση, ακόμη και το δυσκολότερο παραδοσιακά δίμηνο του έτους έκλεισε με θετικό ισοζύγιο προσλήψεων αποχωρήσεων.
– Θετικά αποτιμάται και η περαιτέρω μείωση της έκθεσης των ελληνικών τραπεζών στον ELA κατά το τελευταίο δίμηνο.

Για 4η αξιολόγηση

Η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων και για την κατάθεση του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου. Αυτό θα περιέχει τους βασικούς πολιτικούς στόχους για τη μεταμνημονιακή περίοδο και αναμένεται να παρουσιαστεί στο EG της 27/4.

Για ελληνικό χρέος

Συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους & το πλαίσιο της εποπτείας της ελληνικής οικονομίας μετά τον Αύγουστο του 2018 που θα συζητηθούν στο eurogroup της 21/4 όπως έχει δηλώσει και ο αρμόδιος επίτροπος κος Μοσκοβισί.

Για δύο ελληνες στρατιωτικούς

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει διπλωματικές & πολιτικές πρωτοβουλίες για την διευθέτηση του ζητήματος και την εξασφάλιση της επιστροφής τους στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν.

Για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 συνάντηση ΠΘ – ΥΠΕΘΑ.

Για πΓΔΜ

Tο σχέδιο συμφωνίας έχει συνταχθεί με βάση τις πάγιες διαπραγματευτικές μας θέσεις: σύνθετη ονομασία, erga omnes, πράγμα που συνεπάγεται & την ανάγκη για τροποποίηση του Συντάγματος. Έχει ήδη αποσταλεί στους γείτονές μας & αναμένουμε σχόλια & παρατηρήσεις τους.

Την Πέμπτη 22/3 o ΥΠΕΞ θα αναχωρήσει για την πόλη των Σκοπίων όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, την αντιπολίτευση και αλβανικά κόμματα της γείτονος ώστε να συνεχιστουν οι συνομιλίες με σκοπό την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Στις 30/03 θα υπάρξει νέα συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ στην Βιέννη με τον κο Νίμιτς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk