• Αναζήτηση
 • Προκαλεί ο Τούρκος πρώην κομάντο των Ιμίων

  Οι προκλητικές δηλώσεις Τούρκων πολιτικών και αξιωματούχων δεν έχουν τέλος και χθες ο Τούρκος πρώην κομάντο των Ιμίων - ήταν επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων που ανέβηκαν στη βραχονησίδα το 1996 - Αλί Τουρκσέν ισχυρίστηκε πως η «Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει το όνειρό της για Ένωση με τον Κύπρο», όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Yenicag».

  Προκαλεί ο Τούρκος πρώην κομάντο των Ιμίων | tovima.gr

  Οι προκλητικές δηλώσεις τούρκων πολιτικών και αξιωματούχων δεν έχουν τέλος και χθες ο Τούρκος πρώην κομάντο των Ιμίων – ήταν επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων που ανέβηκαν στη βραχονησίδα το 1996 – Αλί Τουρκσέν ισχυρίστηκε πως η «Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει το όνειρό της για Ένωση με τον Κύπρο», όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Yeniçağ».

  Η συνέντευξη ήταν για την επέτειο, την κρίση των Ιμίων αλλά και για την κατάσταση στο Αιγαίο.

  Ο Τουρκσέν είναι σήμερα πολιτευτής του εθνικιστικού κόμματος «Καλή πατρίδα» και συχνά εκφράζεται με προκλητικό τρόπο κατά της Ελλάδας.

  Οι δηλώσεις του πρώην κομάντο – ο οποίος στην Τουρκία αποκαλείται «ήρωας» των Ιμίων – έγιναν την Κυριακή στην Αλικαρνασό με αφορμή την 103η επέτειο των Τούρκων για τη μάχη του Τσανάκαλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ο Τουρκσέν – σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας – ανέφερε πως η χώρα μας δεν έχει παραιτηθεί από το όνειρό της για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Και πρόσθεσε πως αν η τουρκική κυβέρνηση «δεν πάρει τα απαραίτητα μέτρα η κατάσταση στην Κύπρο και τα νησιά θα συνεχίσει να αναθεωρείται».

  Μάλιστα ο Αλί Τουρκσέν άσκησε σκληρή κριτική και σε όσους – ακόμη και στην Τουρκία – θεωρούν γελοίο να υπάρχει αντιπαράθεση με την Ελλάδα για έναν «μικροσκοπικό βράχο». Στο ίδιο μήκος κύματος με την πλειονότητα των Τούρκων πολιτικών, οι οποίοι θεωρούν τα Ίμια τουρκικό έδαφος συμπλήρωσε: «Αυτό που αποκαλείτε μικρό βράχο, εμείς το λέμε «πατρίδα». Αυτές οι πέτρες είναι έδαφος της πατρίδας, η κόκκινη γραμμή μας». Είπε ακόμη πως όσοι έζησαν εκείνη την περίοδο, δηλαδή την κρίση των Ιμίων, έφτασαν στο χείλος του πολέμου και γι’ αυτό πρόσθεσε η Τουρκία πρέπει να διδάξει τα παιδιά γι’ αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk