• Αναζήτηση
 • Παπαδημούλης: Ιστορική ευκαιρία για επίλυση του ονοματολογικού

  Την πεποίθησή του ότι έχει δημιουργηθεί ένα ιστορικό «παράθυρο ευκαιρίας» για την οριστική επίλυση του ονοματολογικού, εκφράζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την πεποίθησή του ότι έχει δημιουργηθεί ένα ιστορικό «παράθυρο
  ευκαιρίας» για την οριστική επίλυση του ονοματολογικού, εκφράζει ο
  αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας
  του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

  Σε άρθρο του που φιλοξενεί το γαλλικό δίκτυο ενημέρωσης «Mediart» τονίζει ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα και η νέα κυβέρνηση Ζάεφ προχωρούν με αποφασιστικά βήματα στην οριστική επίλυση της διαμάχης επί της ονομασίας της πΓΔΜ, έπειτα από 25 χρόνια λανθασμένων χειρισμών και κωλυσιεργίας των προηγούμενων κυβερνήσεων των δύο χωρών» σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης.

  Μεταξύ άλλων, θέτει το θέμα της σταθερότητας στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στα Δυτικά Βαλκάνια, «όπου επί δεκαετίες υποφέρουν από αλυτρωτικές επιδιώξεις λαϊκιστικών κυβερνήσεων και εθνικισμούς, που δυσκολεύουν το διάλογο, καθώς και της αντιμετώπισης του κινδύνου αναζωπύρωσης του αλβανικού εθνικισμού».

  Επίσης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, ότι «το εθνικό συμφέρον επιβάλλει να κλείσουμε εκκρεμή ζητήματα και μέτωπα, και με τη συμβολή των Ευρωπαίων εταίρων μας να χαράξουμε ένα νέο μέλλον για την περιοχή, μακριά από τα φαντάσματα, τους ανορθολογισμούς και τα αδιέξοδα του παρελθόντος».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk