• Αναζήτηση
 • Σταμάτης: Η μάρτυς θυμήθηκε τον Σαμαρά ένα μήνα μετά

  Σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis προχώρησε o βουλευτής της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Δημήτρης Σταμάτης. Όπως δήλωσε, η μάρτυς έδωσε κατάθεση σε έξι στάδια, σε ένα από τα οποία θυμήθηκε τον πρώην πρωθυπουργό.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην
  υπόθεση Novartis προχώρησε o βουλευτής της ΝΔ και στενός συνεργάτης του
  Αντώνη
  Σαμαρά Δημήτρης Σταμάτης. Όπως δήλωσε, η μάρτυς έδωσε κατάθεση σε έξι
  στάδια, σε ένα από τα οποία θυμήθηκε τον πρώην πρωθυπουργό.

  Ο Δημήτρης Σταμάτης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε την υπόθεση «στημένη σκευωρία». Επισήμανε το γεγονός ότι από τη δικογραφία προκύπτει πως η κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος «Αικατερίνης Κελέση» είναι σπονδυλωτή, δηλαδή έχει γίνει σε έξι στάδια.

  «Κάθε φορά φορά πρόσθετε και κάτι» είπε και σημείωσε ότι μεταξύ των καταθέσεων αυτών τα χρονικά διαστήματα είναι μεγάλα. Πρόκειται για κάτι «πρωτόγνωρο και δικονομικά απαράδεκτο» υπογράμμισε ο κ. Σταμάτης.

  Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η πρώτη και βασική μάρτυς στις 8 Νοεμβρίου αναφέρεται σε δύο πρόσωπα, τον Λυκουρέτζο και τον Γεωργιάδη. Μετά, την 1η Δεκεμβρίου, η ίδια θυμάται τον Σαμαρά και μετά από μερικές μέρες εμπλέκει τον Πικραμένο».

  Δεν θα ήταν λογικό να ξεκινήσει με το πιο βαρύ όνομα, αναρωτήθηκε ο κ. Σταμάτης.

  Ο κ. Σταμάτης υπογράμμισε ότι στη δικογραφία δεν υπάρχει κάποιος
  επώνυμος μάρτυρας που να επιβεβαιώνει αυτά που καταθέτουν οι ανώνυμοι
  μάρτυρες.

  Σημείωσε, δε, το γεγονός ότι η τελευταία κατάθεση ελήφθη αργά την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου (ημέρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου), ενώ δεν προκύπτει από κάπου ανάγκη επείγουσας κλήσης της μάρτυρος. Συνέδεσε, δε, το γεγονός ότι την επομένη, Δευτέρα, «ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έπρεπε να πάει στον Αρειο Πάγο».

  Σύμφωνα με τον ίδιο, «προσπαθούν να πλήξουν τον Σαμαρά, το κάνουν την ημέρα που εμφανίστηκε ο Σαμαράς στο συλλαλητήριο». 

  Πολιτική