• Αναζήτηση
 • Νέα προσφυγή στο ΣτΕ από πρώην μετόχους του ΟΑΣΘ

  Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν εκ νέου 353 πρώην μέτοχοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), μετά την υπαγωγή του Οργανισμού σε καθεστώς εκκαθάρισης, κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη.

  Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν εκ νέου 353 πρώην μέτοχοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), μετά  την υπαγωγή  του Οργανισμού σε καθεστώς εκκαθάρισης, κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη.
  Οι παλαιοί μέτοχοι ζητούν από το ΣτΕ να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του υπουργού Υποδομών, με την οποία προκηρύσσεται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη της ελεγκτικής εταιρείας που θα αναλάβει το έργο της αποτίμησης της αξίας του ΟΑΣΘ. Ο ανάδοχος του διαγωνισμού είναι αυτός που θα προβεί, όπως λέγεται, στην αναλυτική καταγραφή και αποτίμηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΟΑΣΘ.
  Οι ίδιοι ζητούν να κριθεί ως αντισυνταγματικός ο οικείος νόμος (του 2017) για «το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης», με βασικό επιχείρημα ότι παρόμοια θέματα δεν μπορούν να διευθετηθούν με υπουργική απόφαση, παρά μόνο με Προεδρικό Διάταγμα.
  Κοινωνία