• Αναζήτηση
 • Στη Βουλή η δικογραφία για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία

  Λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να ρίξει η διαβίβαση σήμερα – Τρίτη – στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, και από κει στη Βουλή, της δικογραφίας για την πώληση αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, με πρωταγωνιστή τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Το κοινοβουλευτικό Σώμα θα είναι αυτό που θα αποφασίσει πλέον για την τύχη του κ. Καμμένου, εξετάζοντας αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας.

  Λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να ρίξει η διαβίβαση την Τρίτη  στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, και από κει στη Βουλή, της δικογραφίας για την πώληση αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, με πρωταγωνιστή τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Το κοινοβουλευτικό Σώμα θα είναι αυτό που θα αποφασίσει πλέον για την τύχη του κ. Καμμένου, εξετάζοντας αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας.

  Μείζον είναι ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε κληθεί να καταθέσει για να διαφωτίσει τις αρχές ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται ως μεσάζων στην υπόθεση με τα βλήματα, αλλά ουδέποτε εμφανίσθηκε ενώπιον της κυρίας Τουλουπάκη.

  Η Εισαγγελία έχει στα χέρια της την κατάθεση ενός και μοναδικού μάρτυρα, καθώς όμως προσκρούει στο όνομα του υπουργού, είναι υποχρεωμένη να αποστείλει αμελλητί, δίχως χρονοτριβή, τη δικογραφία στη Βουλή.

  Την έρευνα είχε παραγγείλει στην κυρία Τουλουπάκη η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με αφορμή ορυμαγδό δημοσιευμάτων του Τύπου, τον Νοέμβριο του 2017. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός καλούσε τότε την εισαγγελέα Διαφθοράς να διερευνήσει τις συνθήκες και τα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην πώληση του αμυντικού υλικού.

  Επιστολή ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη

  «Προς :
  Την κ. Ελένη Τουλουπάκη, Αντεισαγγελέα Εφετών, Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος-Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών

  Δια του Τύπου ενημερώνομαι ότι χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόοδο της υπόθεσης πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία, φέρεται να απαντήσατε ότι η υπόθεση αυτή θα αποσταλεί στην Βουλή ή κατά άλλους την έχετε ήδη στείλει στην Βουλή, γεγονός που διαψεύδει και η Βουλή και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

  Επειδή καλώς γνωρίζετε ότι α) εγώ ζήτησα την διερεύνηση της υπόθεσης δια της στρατιωτικής δικαιοσύνης και της Ομάδας Εσωτερικών Υποθέσεων με άμεση κοινοποίηση όλων των στοιχείων προς εσάς και β) διότι αυτή η «πώληση» ουδέποτε έγινε, με ευθύνη άλλων και πάντως όχι του ΥΕΘΑ.

  Για τους λόγους αυτούς ζητώ, όπως από το Νόμο περί ευθύνης υπουργών δικαιούμαι: α) την μη εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς και β) τη συνέχιση της διεξαγωγής από Εσάς της εν λόγω έρευνας και σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι βρίσκομαι στην διάθεσή Σας να καταθέσω ως απλός Έλλην πολίτης για να διευκολύνω την έρευνά Σας, ώστε αυτή να προχωρήσει άμεσα.

  Με εκτίμηση
  ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
  Υπουργός Εθνικής Άμυνας
  »

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk