• Αναζήτηση
 • Μητσοτάκης: Τοξικότητα στην πολιτική ζωή

  Για τοξικότητα στην πολιτική ζωή της χώρας τις τελευταίες ημέρες έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συμμετοχή του σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης του 2ου διαγωνισμού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο Μέγαρο Μουσικής.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Για τοξικότητα στην πολιτική ζωή της χώρας τις τελευταίες ημέρες έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συμμετοχή του σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης του 2ου διαγωνισμού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο Μέγαρο Μουσικής.

  Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως είναι πολιτικός που πιστεύει στη συναίνεση αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δείχνει τέτοια διάθεση.

  «Όταν η πολιτική ζωή του τόπου βουλιάζει στη σκανδαλολογία και στη λάσπη είναι δύσκολο να υπάρξει συναίνεση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μείωση των φόρων και τόνισε πως «η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αδιαπραγμάτευτα μεταρρυθμιστική».

  «Δεν θα ανεχτώ προσωπικές ατζέντες και εσωκομματικές ισορροπίες», ξεκαθάρισε υπογραμμίζοντας με έμφαση πως το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτο.

  Κάλεσμα σε εφοπλιστές και επιχειρηματίες

  Κάλεσμα σε εφοπλιστές και επιχειρηματίες να εμπιστευτούν πρώτοι την Ελλάδα και να επενδύσουν σε κλάδους της ελληνικής οικονομίας με προοπτικές ανάπτυξης, απεύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Yπογράμμισε την ανάγκη να επανεκκινήσουν οι επενδύσεις στη χώρα από τους Έλληνες, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα είναι πλέον ασφαλής επενδυτικός προορισμός.

  Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το πρώτο βήμα είναι οι επιχειρήσεις να επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες τις καταθέσεις τους, στηρίζοντας το εγχώριο σύστημα με ρευστότητα.

  Παράλληλα, κάλεσε τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να επενδύσουν «από λίγα χρήματα ο καθένας» σε καινοτόμες start ups, που αναζητούν χρηματοδότηση και σήμερα δεν την βρίσκουν.

  Προανήγγειλε δε τη δημιουργία σχετικών φορολογικών κινήτρων, όταν η ΝΔ έλθει στην εξουσία.

  Τέλος, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για την ανάγκη εφαρμογής ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος «σοκ», όπως το αποκάλεσε.

  «Δεν θα περπατάμε όταν οι άλλοι τρέχουν. Προτάσσουμε τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσα από την έκρηξη επενδύσεων για να επανέλθουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, κάτι που αναλογεί σε επενδύσεις ύψους περίπου 100 δισ. ευρω» τόνισε χαρακτηριστικά.

  «Καθώς το τρίτο πρόγραμμα πλησιάζει στο τέλος του και η ελληνική οικονομία μετά θα είναι εκτεθειμένη στις αγορές, πρέπει να γίνουν αλλαγές που θα τις αγκαλιάζει το πολιτικό σύστημα και η ελληνική κοινωνία», συνέχισε και επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk