• Αναζήτηση
 • Κίνημα Αλλαγής: Πως θα εκλεγούν οι 2000 σύνεδροι στο συνέδριο Μαρτίου

  Τους κανόνες διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη των δύο χιλιάδων συνέδρων για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, αναμένεται να οριστικοποιήσει η «επιτροπή Βγόντζα» στη σημερινή της συνεδρίαση.

  Τους κανόνες διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη των δύο χιλιάδων συνέδρων για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, αναμένεται να οριστικοποιήσει η «επιτροπή Βγόντζα» στη σημερινή της συνεδρίαση.

  Στο πολυσέλιδο κείμενο της τελικής εγκυκλίου βρίσκεται από χθες στα χέρια των μελών της επιτροπής και αναμένεται να εγκριθεί στη σημερινή συνεδρίαση, κωδικοποιούνται οι κανόνες που θα ισχύσουν στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου.

  Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα εκλογικά κέντρα», που είχε διεξαχθεί και η ψηφοφορία για την εκλογή επικεφαλής. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν εγγραφεί ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής κατά τη διαδικασία εκλογής Επικεφαλής του την 12η Νοεμβρίου 2017 ή εγγραφούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Για τη συμμετοχή στη ψηφοφορία θα καταβάλλεται ένα ευρώ. Ποσοστό, τουλάχιστον, τριάντα τοις εκατό (30%) των Συνέδρων από κάθε Δήμο , δημοτικό διαμέρισμα ή πόλη του Εξωτερικού θα είναι από κάθε φύλο.

  Για τις ανάγκες της διαδικασίας, θα λειτουργήσει ιστοσελίδα με την ονομασία «kinimaallagis.gr» στην οποία θα αναρτώνται αποφάσεις, πληροφορίες, οδηγίες και εγκύκλιοι. Μέσω της ιστοσελίδας αυτής θα γίνεται η επικαιροποίηση των στοιχείων των μελών. Επίσης μέσω της ιστοσελίδας θα γίνεται και η εγγραφή νέων μελών από τις 6 μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου.

  Η κατανομή των 2000 εκλεγμένων συνέδρων στους δήμους και τα δημοτικά διαμερίσματα σε Αθήνα και Πειραιά θα γίνει με δύο κριτήρια. Του πληθυσμού των Δήμων και των δημοτικών διαμερισμάτων, όπως αυτός έχει καταγραφεί κατά την τελευταία εθνική απογραφή του Μαρτίου του 2011 και των εκλογέων που έλαβαν μέρος στη ψηφοφορία στις 12 Νοεμβρίου του 2017.

  Υποψήφιος για σύνεδρος μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέλος του Κινήματος Αλλαγής. Οι υποψηφιότητες θα κατατίθενται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα «kinimaallagis.gr» και ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να καταβάλει, ηλεκτρονικά, το ποσό των 10 ευρώ. Δεν ανακηρύσσεται υποψήφιος, ούτε δικαιούται να λάβει κάρτα συνέδρου όποιος δεν είναι ταμειακώς εντάξει. Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2018. Μέχρι την 1η Μαρτίου μπορεί να υπάρξει απόσυρση της υποψηφιότητας

  Για την οργάνωση και τη λειτουργία των εκλογικών κέντρων, η επιτροπή έχει ήδη δημιουργήσει ένα δίκτυο στελεχών, το «Δίκτυο Εμπιστοσύνης». Αυτό «αποτελείται από τον «Συντονιστή» του, έναν «Υπεύθυνο Εξωτερικού», δεκατρείς (13) «Περιφερειακούς Υπεύθυνους», οκτώ (8) «Υπεύθυνους Τομέων της Αττικής», πενήντα έξι (56) «Νομαρχιακούς Υπεύθυνους» και είκοσι τρεις (23) «Υπεύθυνους Πόλεων του Εξωτερικού».

  Σύγκληση Κοινοβουλευτικής Ομάδας

  Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, την Πέμπτη στις 11 το πρωί, αποφάσισε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά.

  Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι πρέπει να συζητηθούν όλες οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά το συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό», αλλά και με αφορμή την υπόθεση της Novartis που έχει καλύψει την επικαιρότητα από χθες το βράδυ.

  Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. θα τεθούν στο τραπέζι όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς στη ΔΗΣΥ εκτιμούν ότι οι πολιτικές εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα.

  Θέλουν, επίσης, να ενισχύσουν την ενιαία φωνή που πρέπει να έχει η Συμπαράταξη σε κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό του ονόματος της πΓΔΜ.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk