Στην Κύπρο σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την τριμερή

H Λευκωσία φιλοξενεί την Τρίτη την πρώτη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας με τη συμμετοχή,

H Λευκωσία φιλοξενεί σήμερα Τρίτη την πρώτη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας με τη συμμετοχή, επικεφαλής αντιπροσωπειών, του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα B’

Στο πλαίσιο της Συνόδου θα υπογραφούν συμφωνίες ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία, την Ελλάδα και την Ιορδανία. Επίσης, στο περιθώριο της Τριμερούς Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας θα έχουν διαβουλεύσεις, τις οποίες θα ακολουθήσει υπογραφή διμερών συμφωνιών.
Με βάση το πρόγραμμα, θα αφιχθεί πρώτα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Κύπριο Πρόεδρο και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση.
Αμέσως μετά θα αφιχθεί ο Βασιλιάς της Ιορδανίας, ο οποίος θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίον θα έχουν κατ΄ ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, με υπογραφή συμφωνιών κατά τη λήξη των διαβουλεύσεων.
Οι τρεις ηγέτες θα έχουν κατ ΄ιδίαν συνάντηση, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των τριών χωρών.
Αργότερα οι ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, τις οποίες θα ακολουθήσει η υπογραφή συμφωνιών ανάμεσα στις τρεις χώρες. Ακολούθως οι ηγέτες και τα μέλη των αντιπροσωπειών τους θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.
Μετά το γεύμα θα πραγματοποιηθεί κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Βασιλιά της Ιορδανίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk