• Αναζήτηση
 • Μη χορήγηση ογκολογικού φαρμάκου λόγω κόστους στον Αγ. Σάββα

  Παρότι το πυρηνικό εργαστήριο του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» έχει αδειοδοτηθεί για τη χορήγηση συγκεκριμένου φαρμάκου σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη που έχει κάνει οστικές μεταστάσεις, το Νοσοκομείο δεν διαθέτει το φάρμακο λόγω κόστους.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Παρότι το πυρηνικό εργαστήριο του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» έχει αδειοδοτηθεί για τη χορήγηση συγκεκριμένου φαρμάκου σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη που έχει κάνει οστικές μεταστάσεις, το Νοσοκομείο δεν διαθέτει το φάρμακο λόγω κόστους. Αυτός είναι και ο λόγος που η Επιτροπή Φαρμάκων του εν λόγω Νοσοκομείου δεν έχει συνεδριάσει την τελευταία διετία.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το Νοσοκομείο της Λάρισας.
  Εξαιτίας της άρνησης ορισμένων διοικήσεων να προμηθευτούν το φάρμακο, τη στιγμή που έχει αδειοδοτηθεί σχετικά το εργαστήριό τους, οι ασθενείς διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία.
  Έτσι, οι ασθενείς του «Αγίου Σάββα» μεταβαίνουν για τη θεραπεία τους στο Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» και της Λάρισας στο «Θεαγένειο» Θεσσαλονίκης.
  Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη θεραπεία αφορά 62 ασθενείς πανελλαδικά.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk