Τέσσερις παραστάσεις σύγχρονου χορού από την ομάδα Dagipoli

Εμπνευσμένη από την υπόσταση, τους συμβολισμούς και την ιερότητα του δέντρου είναι η σειρά παραστάσεων σύγχρονου χορού με τίτλο «Το Δέντρο» που ανεβάζει η ομάδα Dagipoli (13-15-16 και 20 Iανουαρίου) στο Θέατρο Αλκμήνη.

Εμπνευσμένη από την υπόσταση, τους συμβολισμούς και την ιερότητα του δέντρου είναι η σειρά παραστάσεων σύγχρονου χορού με τίτλο «Το Δέντρο» που ανεβάζει η ομάδα Dagipoli. (13-15-16 και 20 Iανουαρίου) στο Θέατρο Αλκμήνη.

Η ομάδα σύγχρονου χορού Dagipoli δημιουργήθηκε το Μάιο του 2004 στην Αθήνα. Ο πυρήνας της ομάδας αποτελείται από άτομα με κινητικό πρόβλημα.

Ο Γιώργος Χρηστάκης εμπνευστής και δημιουργός αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο ίδιος άτομο με κινητική αναπηρία. Στην ομάδα συμμετέχουν και άλλοι χορευτές, χορεύτριες και μουσικοί, ηθοποιοί, καθώς και άλλοι επαγγελματίες χωρίς κάποια αναπηρία.

Έως τώρα η ομάδα έχει καταγράψει μία αξιόλογη πορεία στο πεδίο του σύγχρονου χορού καθώς έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διεθνή φεστιβάλ σύγχρονου χορού χωρίς την υπογράμμιση ή την αναφορά στην αναπηρία.

Τα μέλη της ομάδας, και των δύο φύλων, διαφορετικών ηλικιών με κινητικά, ψυχοκοινωνικά και «μη εμφανή» «προβλήματα» εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι κίνησης. Και αποδεικνύουν ότι στο πλαίσιο της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, οι όποιες «ιδιαιτερότητες» μπορούν απλά να μετουσιωθούν σε τέχνη. Ένα μίγμα από σώματα, ιδεοπλέγματα, από μουσικές συναντήσεις, αλληλεπιδράσεις.

Πληροφορίες
Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8, Γκάζι
Αίθουσα χορού
13,15,16,20 Ιανουαρίου, 20:15
Τιμή εισιτηρίων : 10 & 7 ευρώ

Συντελεστές
Σύλληψη – χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης
Βοηθός χορογράφου: Δάφνη Αντωνιάδου
Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σκουρλής
Χορεύουν: Δάφνη Αντωνιάδου, Άννα Βάλαρη, Έλενα Μπότη, Έλενα Τσικαλά, Χρήστος Ταμπαξής, και Γιώργος Χρηστάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk