ΟΤΟΕ: Το πολυνομοσχέδιο ισοπεδώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με το πολυνομοσχέδιο, ασκεί η ΟΤΟΕ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων ότι είναι «προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των δανειστών» και «αφορά στην ισοπέδωση έως την εξαφάνιση δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της». Η κυβέρνηση έρχεται «να επιβεβαιώσει, για μία ακόμα φορά, μία πολιτική μνημονιακής υπακοής, που ακυρώνει στην πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες, όσων πίστεψαν σε καλύτερες μέρες» προσθέτει.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με το πολυνομοσχέδιο, ασκεί η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων ότι είναι «προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των δανειστών» και «αφορά στην ισοπέδωση έως την εξαφάνιση δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της». Η κυβέρνηση έρχεται «να επιβεβαιώσει, για μία ακόμα φορά, μία πολιτική μνημονιακής υπακοής, που ακυρώνει στην πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες, όσων πίστεψαν σε καλύτερες μέρες» προσθέτει.

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, «το τραγικό αυτής της θλιβερής πολιτικής είναι, ότι στηρίζεται ξανά σε έναν αυταπόδεικτα ψευδή ισχυρισμό, ότι πρόκειται για πολιτική αριστερής κατεύθυνσης, με ταξικό πρόσημο και κοινωνική ευαισθησία, που βρίσκει, όμως, το πολιτικό θράσος να παρακάμψει αρχές, ιδέες και διακηρύξεις και να επιτεθεί στο θεμελιώδες δικαίωμα της απεργίας».

«Όταν επιχειρείται να αφοπλιστεί θεσμικά και ουσιαστικά το συνδικαλιστικό κίνημα, με την υπονόμευση έως την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, τότε έχουμε καθήκον και υποχρέωση να παρέμβουμε αποφασιστικά και να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις.»

» Ως κλαδική συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων, με ιστορία και αποτελεσματικούς αγώνες προσφοράς και συνέπειας στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, έχουμε και πραγματική κοινωνική ευαισθησία, αλλά και ουσιαστικούς λόγους να παρέμβουμε αποφασιστικά, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή» σημειώνει η ΟΤΟΕ.

«Και οι λόγοι αυτοί» προσθέτει «αφορούν στην κινητήριο δύναμη της οικονομίας, που είναι οι τράπεζες, οι οποίες, στην παρούσα φάση, βρίσκονται σε στάση αναμονής ως προς τις εξελίξεις που αφορούν στις φημολογούμενες επενδύσεις και στην ανάπτυξη, ενώ, ταυτόχρονα, ασκούν πιέσεις, κατόπιν εντολών των ξένων μετόχων στην απασχόληση των εργαζομένων με διάφορες μορφές και τρόπους στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων, που συνεχίζουν να αποτελούν πραγματικό ή εικονικό άλλοθι».

«Επισημαίνουμε στην Κυβέρνηση ότι, το Πολυνομοσχέδιο της μνημονιακής πολιτικής που κατέθεσε στη Βουλή, αν συγκεντρώσει τις ψήφους των Βουλευτών της, που ‘θα πειστούν’ για το ταξικό πρόσημο της πολιτικής της, αλλά και άλλων Βουλευτών του Κοινοβουλίου, θα περάσει. Θα είναι όμως ένα πολυνομοσχέδιο ντροπής, που θα μείνει στα χαρτιά και στο περιθώριο της κοινωνικής συνείδησης των εργαζομένων και του λαού μας, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί στίγμα μιας συνειδητής αμνησίας σκοπιμοτήτων για όλους εκείνους που θα αποδεχθούν την ευκαμψία της ψήφου τους» αναφέρει η ΟΤΟΕ.

Προειδοποιούμε, συνεχίζει, «τις τράπεζες να μην κάνουν το λάθος να θεωρήσουν ότι το πολιτικό, το οικονομικό και το κοινωνικό κλίμα του φόβου και της ανασφάλειας τις ευνοεί και θελήσουν να εφαρμόσουν ευκαιριακά, επιχειρησιακά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων».

Η ΟΤΟΕ, «οα παραμείνει, όπως πάντα, άγρυπνος φρουρός των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των τραπεζοϋπαλλήλων, έχοντας σαφή επίγνωση της συμβολής τους και του τιμήματος που πλήρωσαν στα χρόνια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης».

«Σε κάθε περίπτωση και ως κλάδος, αλλά και μαζί με την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, θα είμαστε μπροστά στους αγώνες απόκρουσης των επιθέσεων με αποφασιστικότητα και θάρρος και θα χαλάσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk