Κίνημα Αλλαγής: Οι σταθμοί προς το ιδρυτικό συνέδριο

Τους σταθμούς της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής καθόρισε, η γραμματεία της οργανωτικής επιτροπής που πραγματοποίησε, σε καλό κλίμα την πρώτη της συνεδρίαση.

Τους σταθμούς της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής καθόρισε, η γραμματεία της οργανωτικής επιτροπής που πραγματοποίησε, σε καλό κλίμα την πρώτη της συνεδρίαση.

Η έναρξη της προσυνεδριακής διαδικασίας θα ξεκινήσει, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Οργανωτικής Επιτροπής η σύνθεση της οποίας δεν έχει ακόμα κλείσει. Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί η σύνθεση των επιτροπών οι οποίες από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα παρουσιάσουν τα κείμενα των θέσεων που θα κληθεί να ψηφίσει το συνέδριο. Οι προσυνεδριακός διάλογος επί των κειμένων αυτών θα διεξαχθεί το διάστημα 15 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου.

Η εκλογή συνέδρων

Οι κάλπες για την εκλογή των 1500 περίπου συνέδρων (άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι «διορισμένοι») θα στηθούν την Κυριακή στις 4 Μαρτίου. Θα έχει προηγηθεί άνοιγμα των μητρώων μελών, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους από τους 210 χιλιάδες πήραν μέρος στην εκλογή του επικεφαλής να δηλώσουν αν θέλουν να είναι μέλη του νέου κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι κατά την διαδικασία στην οποία οι προσερχόμενοι επέλεγαν αν θα είναι μέλη ή φίλοι του νέου σχήματος, περί τις 78 χιλιάδες δήλωσαν ότι θέλουν να συμμετάσχουν, ως μέλη, και στις ιδρυτικές διαδικασίες. Η εκλογή των συνέδρων θα γίνει ανά Καλλικρατικό δήμο με μονοσταυρία, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα ( Αθήνα-Θεσσαλονίκη) θα γίνουν ανά δημοτικό διαμέρισμα. Το συνέδριο, έχει προγραμματιστεί για τις 16-18 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση

Το Κίνημα Αλλαγής προχωρά στην πραγματοποίηση του συνεδρίου του στις 16-18 Μαρτίου, με βάση την καθαρή εντολή των 212.000 συμπολιτών για την αναγέννηση της παράταξης.

Η απόφαση της Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά και του Πολιτικού Συμβουλίου για ένα ΑΝΟΙΚΤΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ Συνέδριο, καθοριστικό σταθμό για την οριστική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, ανοίγει νέους δρόμους για την Ελλάδα και την κοινωνία.

Το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί ρόλο πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων για να εκφράσει την νέα ελπίδα για το λαό μας.

Έχουμε στόχο τη διακυβέρνηση της χώρας με προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για να αντιμετωπίσουμε οριστικά τα αίτια της κρίσης και να οδηγήσουμε την Ελλάδα και την κοινωνία σε μια νέα περίοδο δημιουργίας, προόδου και ευημερίας σε στέρεες βάσεις.

Το συνέδριο μας θα διατυπώσει:

α) Την Διακήρυξη του Κινήματος Αλλαγής με την αποτύπωση των ιδεών και της πολιτικής φιλοσοφίας που μας διαπνέουν.

β) Την προοδευτική προγραμματική μας Πρόταση, το Σχέδιο Ελλάδα και τις πολιτικές μας θέσεις σε όλους τους τομείς .

γ) Το καταστατικό για τη σύγχρονη δομή και λειτουργία του Κινήματος, των οργανώσεων καθώς και την ανάδειξη των οργάνων.

Το χρονοδιάγραμμα έως το συνέδριο μας περιλαμβάνει:

-Συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ) την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στην 11 π.μ στο ξενοδιχείο CARAVEL, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποί των κομμάτων και των κινήσεων που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής , οι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Κοινωνικών Επαγγελματικών και Επιστημονικών φορέων. Όλα τα μέλη της Επιτροπής Διεξαγωγής Εκλογών (ΕΕΔΔ) ανάδειξης επικεφαλής καθώς και προσωπικότητες και στελέχη του χώρου.

-Προετοιμασία των κειμένων διαλόγου από 15 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου

-Προσυνεδριακός διάλογος από 15 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου.

Ο διάλογος θα πραγματοποιηθεί τόσο με εκδηλώσεις σε κάθε νομό και κάθε μεγάλο δήμο, όσο και διαδικτυακά.

-Εκλογές αντιπροσώπων στις 4 Μαρτίου

Στη συνεδρίαση της ΟΕΣ, εκτός των άλλων, θα αποφασιστεί η συγκρότηση των επιτροπών, των ομάδων εργασίας και των γραμματειών για το πρόγραμμα, τη διακήρυξη, τη διεθνή θέση της χώρας, το καταστατικό, τον προσυνεδριακό διάλογο, τα οικονομικά.

Στην ΟΕΣ θα ανακοινωθούν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις εκλογικές διαδικασίες, το αναλυτικό πρόγραμμα μέχρι το συνέδριο και η δημιουργία του Forum Νέας Γενιάς.

Τα μέλη της ΟΕΣ θα ενταχθούν σε επιτροπές, ομάδες εργασίας που

επιθυμούν, στις οποίες επιπλέον θα κληθούν να συνεισφέρουν ειδικοί

επιστήμονες, έμπειρα και διακεκριμένα στελέχη της κοινωνίας.

Οι επιτροπές και οι ομάδες εργασίας έχουν ως εξής:

1. Η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο.

2. Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ, Πολιτικές θέσεις, Προοδευτικές αλλαγές και Μεταρρυθμίσεις

α. Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την Οικονομία. (Αγροτικπαραγωγή, μεταποίηση, τουρισμός, κτλ.

Ειδικά Θέματα: (1) Κυκλική Οικονομία,

(2) Φορολογικό, Ασφαλιστικές Εισφορές,

(3) Κόκκινα Δάνεια

β. Σύγχρονο κράτος για τον πολίτη και την Ανάπτυξη. (Δημόσια Διοίκηση –Αυτοδιοίκηση)

γ. Παιδεία

δ. Υγεία

ε. Εργασία, Πρόνοια , Ασφαλιστικό Σύστημα.

στ. Πολιτισμός, Αθλητισμός

ζ. Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής, Ενέργεια

η. Κράτος Δικαίου, Αξιόπιστο και διαφανές πολιτικό σύστημα, Σύνταγμα Πολιτικοί Θεσμοί.

θ. Πολιτική και Κοινωνική Καινοτομία στην Ψηφιακή Εποχή

ι. Ανοικτή Κοινωνία / Δικαιώματα

Στις ομάδες εργασίας του προγράμματος μετέχουν οι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές ανάλογα με τον τομέα ευθύνης τους

3. Διακήρυξη

4. Καταστατικό

5. Επικοινωνία, έμβλημα

6. Forum Νέας Γενιάς

7. Οικονομικών

8. Οργάνωση προσυνεδριακών εκδηλώσεων

9.Ηλεκτρονική Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής

Η Συντονιστική Γραμματεία καλεί τις 212.000 μέλη και φίλους που πήραν μέρος στις διαδικασίες ανάδειξης επικεφαλής, καθώς όσους άλλους ενδιαφέρονται να ενταχθούν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, στις γραμμές του νέου φορέα και να πάρουν μέρος σε όλες τις διαδικασίες του Συνεδρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk