• Αναζήτηση
 • Στο ΥΠΠΟ την Τετάρτη οι απασχολούμενοι σε θεάματα – ακροάματα

  Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Πολιτισμού την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 13:00 θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, καθώς ζητά την υπογραφή της ΚΥΑ για τη διαβάθμιση των πτυχίων τους.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 13:00 θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, για την καθυστέρηση της υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θέτει σε εφαρμογή το Νόμο 4481 ΦΕΚ Α’ 100 / 20.7.2017 άρθρο 79, ο οποίος ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή τον Ιούλιο του 2017 και διαβαθμίζει τα πτυχία τους.

  Όπως αναφέρουν «ηθοποιοί, χορευτές, χορογράφοι, καθηγητές χορού και κινηματογραφιστές, απόφοιτοι των ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών που έχουν σπουδάσει και έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις του ΥΠΠΟ δεν δύνανται να αποδείξουν τί σπούδασαν, ούτε να εξελίξουν τις σπουδές τους διότι τα πτυχία τους δεν αναγνωρίζονται από το υπουργείο Παιδείας και παραμένουν αδιαβάθμητα τα 20 τελευταία χρόνια».

  «Την ίδια στιγμή, το ΥΠΠΕΘ δίνει την ευκαιρία στους απόφοιτους των ΙΕΚ διετούς φοίτησης (δημοσίων και ιδιωτικών) να διαβαθμίσουν τα πτυχία τους παρόλο που δεν δίνουν εξετάσεις σε επιτροπή του ΥΠΠΟ» όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

  Τα μέλη της ομοσπονδίας σημειώνουν ότι εφόσον και η ίδια η υπουργός Πολιτισμού είναι καλλιτέχνης, έχει απόλυτη γνώση της αδικίας που καθιστά τους καλλιτέχνες αυτής της χώρας πρακτικά χομπίστες. «Αποφασίζουμε να κάνουμε σειρά παραστάσεων διαμαρτυρίας στο ΥΠΠΟ και στο ΥΠΠΕΘ για να πιέσουμε τα δύο αρμόδια υπουργεία να υπογράψουν την ΚΥΑ ως οφείλουν, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος που έχει ήδη ψηφιστεί» συμπληρώνουν, καταγγέλλοντας το υπουργείο Παιδείας  που αρνείται πεισματικά να υπογράψει την ΚΥΑ που θα βάλει σε εφαρμογή τον Νόμο 4481/2017 (ΦΕΚ Α΄ 100, 20-7-2017, άρθρο 79) και το υπουργείο Πολιτισμού για την ολιγωρία του και απαιτούμε να υπογράψει άμεσα την ΚΥΑ..

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk