Παραίτηση του Μάρτινς μετά το σάλο για σεξουαλική παρενόχληση

Μετά από τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και λεκτική και σωματική κακοποίηση ο Πίτερ Μάρτινς, o ισχυρός άνδρας του New York City Ballet αποφάσισε να αποσυρθεί.

Μετά από τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και λεκτική και σωματική κακοποίηση ο Πίτερ Μάρτινς, o ισχυρός άνδρας του New York City Ballet αποφάσισε να αποσυρθεί.

Ο ηγέτης του μπαλέτου εδώ και τρεις δεκαετίες, ο διάσημος χορευτής, ο στενός φίλος του Μπαλανσίν και ο διαμορφωτής μιας νέας τάσης στο χορό κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, ωστόσο παρόλο που αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί συνεχίζει να αρνείται κάθε εμπλοκή του.

«Έχω αρνηθεί και εξακολουθώ να αρνούμαι ότι έχω ανάμειξη σε τέτοιου είδους παράπτωμα» δηλώνει ο ίδιος σε επιστολή που έστειλε την Δευτέρα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Η Μάρτινς βρίσκεται ήδη σε άδεια καθώς διερευνάται ο τρόπος που αντιμετώπιζε επαγγελματίες χορευτές και μαθητές όλα αυτά τα χρόνια. «Συνεργάστηκα πλήρως στην έρευνα και θα πιστεύω ότι τα ευρήματα θα με δικαιώσουν» συνεχίζει.

Ο Μάρτινς υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση είχαν επιφέρει μεγάλη αναστάτωσε σε αυτόν και την οικογένεια του και αποφάσισε να αποσυρθεί για να «σταματήσει αυτή η αναστάτωση».

Στις αποκαλύψεις για τον σπουδαίο δάσκαλο προχώρησαν πέντε χορευτές του μπαλέτου οι οποίοι βρέθηκαν και στα γραφεία των New York Times για να περιγράψουν τα όσα έζησαν από το 1993 μέχρι και σήμερα. Την ίδια ώρα άλλοι 24 χορευτές, γυναίκες και άνδρες, πρώην χορευτές ή μαθητές της ακαδημίας περιέγραψαν μια κουλτούρα εκφοβισμού που σε πολλές περιπτώσεις τους στοίχισε μια λαμπρή καριέρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk