• Αναζήτηση
 • Κι όμως το βινύλιο ζει και βασιλεύει

  Μπορεί να αποτελεί έκπληξη για πολλούς, αλλά στην εποχή του Spotify, το βινύλιο ζει και βασιλεύει: Υπολογίζεται ότι συνολικά το 2017 θα έχουν πωληθεί πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκοι παγκοσμίως.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μπορεί να αποτελεί έκπληξη για πολλούς, αλλά στην εποχή του Spotify, το
  βινύλιο ζει και βασιλεύει: Υπολογίζεται ότι συνολικά το 2017 θα έχουν
  πωληθεί πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκοι παγκοσμίως.

  Τέτοια νούμερα έχουν να εμφανιστούν από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, την εποχή δηλαδή της εμφάνισης και τελικά της κυριαρχίας του cd, όπως σημειώνει η Καθημερινή.

  Τι αγοράζει όμως ο κόσμος σε δίσκους 33 στροφών; Τα αναμενόμενα, είναι η απάντηση: κλασικούς δίσκους του παρελθόντος, κυρίως από τον χώρο της σπουδαίας ροκ των ’60s και των ’70s, αλλά και πολλές από τις σημερινές επιτυχίες.

  Έτσι, δίπλα στα νέα άλμπουμ από διεθνείς σταρ όπως ο Εντ Σίραν και οι αδελφοί Γκάλαχερ, συναντούμε τους «ύμνους» των Led Zeppelin και των Pink Floyd, ενώ στην πρώτη θέση των φετινών πωλήσεων δεν βρίσκεται άλλο από το «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» των Beatles, 50 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του…

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk