• Αναζήτηση
 • Εσοδα €201,45 εκατ. από τη χορήγηση φάσματος στη ζώνη των 1800 ΜΗz

  Ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα επισήμως η διαδικασία χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 1800 MHz, με την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης, ανάμεσα στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και τους επικεφαλής των τριών παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα επισήμως η διαδικασία χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 1800 MHz, με την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης, ανάμεσα στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και τους επικεφαλής των τριών παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
  Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 201,45 εκατ. ευρώ. Οι συμβάσεις υπογράφηκαν από τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ, καθηγητή Δημήτριο Τσαμάκη και τους επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, της Vodafone Ελλάδας κ. Χάρη Μπρουμίδη και της WIND Ελλάς, κ. Νάσο Ζαρκαλή.
  «Η χορήγηση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 1800 MHz αναδεικνύει τη δυναμική της κινητής ευρυζωνικότητας στην ελληνική αγορά και αποδεικνύει ότι ο τομέας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών αποτελεί κομβικό σημείο για την επιχειρηματικότητα, την προώθηση επενδύσεων σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες και την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο κ. Τσαμάκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής.
  «Στο σύγχρονο ευρυζωνικό περιβάλλον, οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, αξιοποιώντας στο έπακρον τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η τεχνολογία. Επίσης, με τη συγκεκριμένη διαδικασία, εξασφαλίστηκαν σε δημοσιονομικό επίπεδο έσοδα ύψους 201,45 εκατ. ευρώ. Στόχο της ΕΕΤΤ αποτελεί πάντα να δημιουργεί ένα ευέλικτο ρυθμιστικό πλαίσιο που να συμπορεύεται με τις τρέχουσες και μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις» συμπλήρωσε.
  Με τη σειρά τους, οι επικεφαλής των τριών εταιρειών αναφέρθηκαν στα επενδυτικά τους πλάνα. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Τσαμάζ επισήμανε τα εξής: «Ο Όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ψηφιακή ανάπτυξη, φτιάχνοντας τις υποδομές δικτύων που χρειάζεται η χώρα και η κοινωνία στη νέα ψηφιακή εποχή. Η νέα, μεγάλη επένδυσή μας ύψους 83 εκατ. ευρώ για το φάσμα, έρχεται να προστεθεί στο 1,5 δισ. ευρώ επενδύσεων που έχουμε εξαγγείλει μέχρι το 2020 για να φτιάξουμε τις ψηφιακές λεωφόρους του μέλλοντος. Έτσι, εξασφαλίζουμε για τους πελάτες μας κορυφαία ποιότητα επικοινωνίας και mobile internet και προετοιμαζόμαστε για το 5G. Με την τεχνολογία, φτιάχνουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους».
  «Με αίσθημα ευθύνης και με μία φιλόδοξη στρατηγική για την ανάπτυξη των πλέον σύγχρονων ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών στην Ελλάδα, επενδύουμε με συνέπεια σε έναν στρατηγικό εθνικό πόρο, με στόχο να βοηθήσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να μεταβούν στην κοινωνία των Gigabit. Από το 1992 έως και σήμερα, η Vodafone Ελλάδας αναπτύσσει το δίκτυό της με υπευθυνότητα, ανοίγοντας νέους δρόμους για την οικονομία της χώρας» ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Μπρουμίδης.
  «Η χορήγηση των συγκεκριμένων δικαιωμάτων χρήσης εντάσσεται στο πενταετές πλάνο επενδύσεων της WIND Ελλάς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, έως το 2020. Η αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες κινητής ευρυζωνικότητας, σε συνδυασμό με την εκρηκτική ανάπτυξη κινητών εφαρμογών και την ανάγκη διασύνδεσης του φυσικού κόσμου με το Διαδίκτυο, απαιτούν επενδύσεις σε τεχνολογίες, υποδομές και κρίσιμο φάσμα. Με την επένδυση αυτή, ανταποκρινόμαστε στα νέα δεδομένα της αγοράς τηλεπικοινωνιών και συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους συνδρομητές μας κορυφαίες εμπειρίες επικοινωνίας» είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WIND Ελλάς, κ. Ζαρκαλής.

  Υπενθυμίζεται ότι κατακυρώθηκαν συνολικά τα εξής φασματικά δικαιώματα:

  – COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες ΑΕ: Πέντε τμήματα εύρους ζώνης 2×5 MHz εντός των ζωνών 1855-1880 & 1760-1785 (με διάρκεια ισχύος από 06-12-2020 έως και 05-12-2035) με συνολικό τίμημα 83.150.000 ευρώ
  – VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ: Τρία τμήματα εύρους ζώνης 2×5 MHz εντός των ζωνών 1830-1845& 1735-1750 (με διάρκεια ισχύος από 06-02-2018 έως και 05-12-2035) με συνολικό τίμημα 59.200.000 ευρώ
          
  – WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες A.E.B.E : Τρία τμήματα εύρους ζώνης 2×5 MHz εντός των ζωνών 1805-1820 & 1710-1725 (με διάρκεια ισχύος από 06-02-2018 έως και 05-12-2035) με συνολικό τίμημα 59.100.000 ευρώ
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk