• Αναζήτηση
 • Υπέρ ενός ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών η Ιταλία

  Ο ιταλός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως είναι υπέρ της θέσπισης ενός ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, ο οποίος θα εργαστεί για τις πολιτικές σύγκλισης των χωρών της ΕΕ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τη σύμφωνη γνώμη του για τη θέσπιση ενός ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών ανακοίνωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια πολιτικού συνεδρίου στη Ρώμη, ξεκαθαρίζοντας πως ο ρόλος του δεν θα πρέπει να είναι απλά «ελεγκτή» για τις χώρες της Μεσογείου, αλλά θα πρέπει «να εργαστεί υπέρ των πολιτικών σύγκλισης».

  Παράλληλα, ο ιταλός πρωθυπουργός εκτίμησε θετικά τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νομισματική ένωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο, ως «μια καλή βάση για την εκκίνηση της συζήτησης», ενώ σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί απάντηση στο μεγάλο αίτημα για περισσότερη Ευρώπη, «μεταρρυθμίζοντας και αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των κοινοτικών θεσμών. Κάτι που πρέπει να αρχίσει από το ασθενέστερο σημείο τους, την οικονομική και νομισματική ένωση».

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk