• Αναζήτηση
 • Ευνοϊκό διατηρείται το επενδυτικό κλίμα

  Διατηρείται ευνοϊκό το επενδυτικό κλίμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί επαρκής πρόοδος κατά το πρώτο στάδιο των διαπραγματεύσεων Ε.Ε.-Μ. Βρετανίας, σύμφωνα με το τμήμα αναλύσεων της Alpha Bank.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Διατηρείται ευνοϊκό το επενδυτικό κλίμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί επαρκής πρόοδος κατά το πρώτο στάδιο των διαπραγματεύσεων Ε.Ε.-Μ. Βρετανίας, σύμφωνα με το τμήμα αναλύσεων της Alpha Bank.

  Συγκεκριμένα, έχουν διευκρινισθεί θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε. που κατοικούν στη Μ. Βρετανία και στις σχέσεις Ιρλανδίας/Β. Ιρλανδίας. Επίσης, καθορίστηκε ότι οι οικονομικές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από τις 28 χώρες της Ε.Ε., θα τηρηθούν από όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Μ. Βρετανίας.

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας θα αρχίσουν συζητήσεις την επόμενη εβδομάδα για το σχηματισμό κυβέρνησης. Σύμφωνα με την τελική μέτρηση, το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη κατέγραψε το γ΄ τρίμηνο τη μεγαλύτερη ενίσχυση σε ετήσια βάση (2,6%, εκτίμηση: 2,5%, β΄ τρίμηνο: 2,4%) από το α΄ τρίμηνο του 2011.

  Ο μέσος όρος της ετήσιας αύξησης του ΑΕΠ της Ευρωζώνης το 2017 διαμορφώνεται στο 2,4%. Στις ΗΠΑ το Κογκρέσο ψήφισε επέκταση της αναστολής εφαρμογής δημοσίου χρέους έως τις 22 Δεκεμβρίου, ώστε να συζητηθούν θέματα που αφορούν σε δημοσιονομικές δαπάνες. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας παρουσίασαν υποχώρηση (236.000, εκτίμηση: 240.000, προηγούμενη εβδομάδα: 238.000), παραμένοντας χαμηλότερα του μέσου όρου 52 εβδομάδων (245.800).

  Ο καθαρός πλούτος των νοικοκυριών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά $1,74 τρισ. στο γ’ τρίμηνο σε ιστορικό υψηλό ($96,9 τρισ.). Στην Κίνα το εμπορικό πλεόνασμα κατέγραψε το Νοέμβριο μη αναμενόμενη αύξηση ($40,2 δισ., εκτίμηση: $35 δισ., Οκτώβριος: $38,06 δισ.). Οι εξαγωγές εμφάνισαν το Νοέμβριο τη μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση (12,3%, εκτίμηση: 5,3%, Οκτώβριος: 6,8%) από το Μάρτιο και οι εισαγωγές παρουσίασαν ετήσια αύξηση μεγαλύτερη (17,7%, Οκτώβριος: 17,2%) της αναμενόμενης (13%).

  Στη Μ. Βρετανία ανακοινώνονται η βιομηχανική παραγωγή Οκτωβρίου και η εκτίμηση ΑΕΠ (ινστιτούτο NIESR) περιόδου Σεπτέμβριου – Νοέμβριου. Στις ΗΠΑ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για την αγορά εργασίας Νοεμβρίου και η αρχική μέτρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Παν/μίου Michigan Δεκεμβρίου.

  Οικονομία