• Αναζήτηση
 • Επιδεινώθηκε το επενδυτικό κλίμα στις διεθνείς αγορές

  Επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος σήμερα το πρωί στις διεθνείς αγορές, κυρίως λόγω διάθεσης κατοχύρωσης κερδών και της αβεβαιότητας για το όριο δημοσίου χρέους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης αγορών της Alpha Bank.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος το πρωί της Τετάρτης στις διεθνείς αγορές, κυρίως λόγω διάθεσης κατοχύρωσης κερδών και της αβεβαιότητας για το όριο δημοσίου χρέους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης αγορών της Alpha Bank.

  Ο περιορισμός της αισιοδοξίας για συμφωνία μεταξύ της Μ. Βρετανίας και της Ε.Ε. για το Brexit επηρεάζει επίσης αρνητικά τη διάθεση για ανάληψη κινδύνου. Ο δείκτης υπηρεσιών ISM στις ΗΠΑ παρουσίασε το Νοέμβριο υποχώρηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου (57,4, εκτίμηση: 59, Οκτώβριος: 60,1), παραμένοντας ωστόσο υψηλότερα του μέσου όρου δώδεκα μηνών (57).

  Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου διευρύνθηκε τον Οκτώβριο περισσότερο ($48,7 δισ.) των εκτιμήσεων ($47,5 δισ., Σεπτέμβριος: $44,9 δισ.), καταγράφοντάς το υψηλότερο έλλειμμα από τον Ιανουάριο.

  Οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη κατέγραψαν τον Οκτώβριο μηνιαία υποχώρηση (-1,1%, εκτίμηση: -0,7%, Σεπτέμβριος: 0,8%) και σε ετήσια βάση σημείωσαν τη μικρότερη ενίσχυση (0,4%) από τον Ιούλιο του 2014. Ο δείκτης υπηρεσιών PMI στη Μ. Βρετανία υποχώρησε το Νοέμβριο στις 53,8 μονάδες από 55,6 τον Οκτώβριο, παραμένοντας ωστόσο σε επίπεδο που καταδεικνύει ανάπτυξη του τομέα για 16ο συνεχόμενο μήνα.

  Διατηρείται η αβεβαιότητα για τη διαδικασία εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε.. Ο Υπουργός Εξωτερικών (Johnson) και ο Υπουργός Περιβάλλοντος (Gove) στη Μ. Βρετανία εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους σχετικά με το ενδεχόμενο η Μ. Βρετανία να συνεχίζει να εναρμονίζεται με τους κανονισμούς της Ε.Ε. μετά το Brexit.

  Περιορισμένο σήμερα το οικονομικό ημερολόγιο. Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται οι νέες θέσεις εργασίας ιδιωτικού τομέα σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου ADP για το μήνα Νοέμβριο.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk