• Αναζήτηση
 • ΤΑΙΠΕΔ: «Όχι» σε απαλλαγές στα διόδια της Εγνατίας

  Νέα ένταση προέκυψε ανάμεσα στο υπουργείο Μεταφορών και το ΤΑΙΠΕΔ με την ΚΥΑ Σπίρτζη – Τσακαλώτου που προβλέπει απαλλαγές για αναπήρους, ανέργους και κατοίκους.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Νέα ένταση προέκυψε ανάμεσα στο υπουργείο Μεταφορών και το ΤΑΙΠΕΔ με την ΚΥΑ Σπίρτζη – Τσακαλώτου που προβλέπει απαλλαγές για αναπήρους, ανέργους και κατοίκους.

  Αιφνιδιασμένος από την ΚΥΑ των υπουργών δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, καθώς απαλλάσσει συγκεκριμένες κατηγορίες οδηγών από την υποχρέωση να καταβάλλουν διόδια όταν περνάνε από επτά σταθμούς διοδίων της Εγνατίας, εκ των οποίων οι τρεις είναι ήδη σε λειτουργία, ενώ τέσσερις μπαίνουν σε λειτουργία στις 14 Δεκεμβρίου.

  Σύμφωνα με το voria.gr, η αντίδραση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ήταν κάθετη και αναμένεται να αποτελέσει καινούργια αιτία όξυνσης των πνευμάτων με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΜΕ.

  Η αντίδραση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ προκλήθηκε από εξαιρέσεις που προβλέπει το άρθρο 5 της παραπάνω ΚΥΑ, σύμφωνα με το οποίο απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής διοδίων τα ΙΧ οχήματα που ανήκουν σε αναπήρους, ανέργους, αλλά και τα επιβατικά ή και επαγγελματικά οχήματα που ανήκουν σε κατοίκους ή επιχειρήσεις όμορης του δικτύου περιοχής.

  Η συγκεκριμένη ΚΥΑ αφορά τις χρεώσεις στους μετωπικούς σταθμούς της Παμβώτιδας, των Ευζώνων, της Μέστης και της Ιεροπηγής που από τις 14 Δεκεμβρίου τίθενται σε λειτουργία αλλά και τρεις ακόμη σταθμούς, στους οποίους, επίσης, αλλάζουν οι χρεώσεις επειδή μειώνονται οι αποστάσεις, και συγκεκριμένα των μετωπικών σταθμών σε Τύρια, Μαλακάσι και Ίασμο.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk